İzmir'de 700 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yaklaşık bin 504 okulda yaklaşık 700 bin öğrenci, 2011-2012 eğitim öğretim yılına başladı.

İzmir'de 700 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı
Öğrenciler, sabah erken saatlerden itibaren okulları doldurdu. İzmir Ticaret Odası Altındağ İlköğretim Okulu'nda da bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'yla başlayan program, Okul Müdürü Hüseyin Yaldız'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Eğitimde feda edilecek hiçbir öğrenci bulunmadığını belirten Müdür Yaldız, "Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Elinizden geleni yapar ve her şeyinizi ortaya koyarsanız, hedeflerinize ulaşmak için çaba sarfederseniz emin olun ki ülkemiz çok iyi noktalara gelecektir. Bu eğitim öğretim yılının milletimize, ülkemize ve herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Değerli velilerimizin de çocuklarına sahip çıkmasını ve onlar için her şeylerini ortaya koymasını istiyorum. Emin olun, bir evde saygı ve sahiplenme varsa o çocuğun başaramayacağı hiçbir şey yoktur." dedi. Şiirlerle devam eden törenden sonra öğrenciler dersbaşı yaptı. Bu arad Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıllarda uygulamaya koyduğu, minik öğrencilerin alışması amacıyla 1. sınıfların bir hafta önce okula gelmesi, korku ve ağlama görüntülerini engelledi.