Hrant’ın Arkadaşları Adliyeye Yürüdü‎

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülecek davanın 20.

duruşması öncesi kendilerine 'Hrant'ın Arkadaşları' adını veren grup, İstanbul Adliyesi'ne yürüdü.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini ilişkin davaya devam ediliyor. Duruşma öncesi Beşiktaş'ta bir araya gelen Hrant’ın arkadaşları, adliye önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Bu dava böyle bitmez’, ‘Hrant için adalet için’ yazılı pankartlar taşındı. ‘Öldür diyenler yargılansın’ sloganı atan grup, yargılanmasını istedikleri kişilerin isimlerini sıraladı. Dink ailesine destek için CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yazarlar Adalet Ağaoğlu ile Oral Çalışlar da adliyeye geldi.
Hrant’ın arkadaşları adına açıklama yapan Pakrat Estukyan, cevapları almadan susmayacaklarını, sorulara devam edeceklerini söyledi. Başbakan’a yazdıkları mektubu okuyan Estukyan, “Hrant Dink’i işaret parmağıyla gösterip ‘bunu’ diyerek yardımcınızı Meclis Başkanı resmi bakamına, adamları resmen ‘yakarız canınızı bak’ diyen valinizi vekil, emanet edilen canı kollayamayan kötülerin işini kolaylaştıran emniyet müdürünüzü vali 17 yaşındaki O.S’yi kocaman Ogün Samast ettiniz. İsim verdik soruşturun diye İçişleri Bakanınız ‘Olmaz onlar bizim çocuklar’ dedi. Dışişleri Bakanınız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bu toprakların yiğit evladına ‘nazi’ dedi. Bundan dolayı şikayetçiyiz.” dedi.
Adalet Ağaoğlu, güvercinden katiller üreten kim varsa onlardan davacı olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Kim kullandı onları, onları da bilmek görmek istiyoruz. Yeter artık çok uzadı. Hangi suç için öldürüldü. Hepimiz peşindeyiz.” diye konuştu.