Deü Tıp 33 Yılda 4 Bin 496 Hekim Yetiştirdi

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi'nde 2011-2012 öğretim yılı, Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle açıldı.

Deü Tıp 33 Yılda 4 Bin 496 Hekim Yetiştirdi
Burada konuşan Dekan Prof. Dr. Tülay Canda, 1978 yılında kurulan fakültenin o günden beri toplam 4 bin 496 hekim yetiştirdiğini söyledi. Açılış törenine DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ.Hakkı Bahar, Dekan Canda, İzmir İl Sağlık Müdür yardımcıları Günay Aktaş ve Cengiz Balaban, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, enstitü müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

DEÜ Konservatuvarı Öğretim Üyesi Erdoğan Turanlı'nın piyano konseriyle başlayan törende, tıp fakültesine kaydını yaptıran 251 yeni öğrenci, beyaz önlük giyerek Hipokrat yemini etti. İlk üç sırada kazanan Süleyman Kaya, Cem Utku Yeşilkaya ve Bedirhan Onur'a beyaz önlüklerini Prof. Dr. Canda giydirdi.

Rektör Füzün, açılış konuşmasında üniversite hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Çok büyük bir üniversiteye geldiniz. Öğrenci sayımız 55 bine yaklaştı. 12 olan fakülte sayımız ise Hemşirelik Yüksekokulu'nun katılımıyla 13'e yükseldi. 72 akademik birim ve 7 bine yakın personelimizle devasa bir kurumuz. Bunun yarısı akademik personel. Önemli ve büyük bir kampüste eğitim göreceksiniz, devlete pahalıya malolacaksınız. Kuşkum yok ki önünüzdeki zamanı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. Tıbbiyeli olmak çok ayrı bir şeydir. Ömrünüz boyunca tıbbiyeli olacaksınız, hattâ öldükten sonra başka bir yanınızla değil, sadece tıbbiyeli olarak anılacaksınız. Hepinize hoş geldiniz diyor, ailelerinizi kutluyorum."
Dekan Tülay Canda ise şöyle konuştu: "Sadece sayısal değil, nitelik açısından da gurur verici hekimler yetiştirdik. 2012, şimdiye kadar fakültemizin en çok öğrencisinin bulunduğu yıl. Bu yıl bin 385 öğrerci eğitim görecek; 148'i intörn, 165'i dönem 5, 193'ü dönem 4, 274'ü dönem 3, 255'i dönem 2 öğrencisi ve şu anda da 251 kaydımız var. Bu sayıya İngilizce hazırlık okuyanlar da eklenecek. Fakülteye en yüksek giriş puanı 533, taban puan 529. 1997'de Türkiye'de ilk kez uygulanan aktif eğitim modeline geçtik. Siz değerli veliler, bugüne kadar üzerinize düşeni yaptınız ama göreviniz bitmedi. Onlara destek olmayı sürdürün. Bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın en iyi şekilde yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız."
Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ergin de açılış konferansınd,a hekim olmanın gereklerini anlattı ve gençlere öğütler verdi. Tören sonunda tavuklu pilav, ayran ve lokma ikram edildi.