Denizli Valisi Demir: Devlet, Terör Belasını Aşama Aşama Bitirecek

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, devletin terör belasını aşama aşama bitireceğini söyledi.

Denizli Valisi Demir: Devlet, Terör Belasını Aşama Aşama Bitirecek
Demir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gazi ve gazi yakınlarıyla şehit aileleri onuruna bir yemek verdi. Yemekte ayrıca terör mağduru gazilerle Kore ve Kıbrıs gazilerine Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Denizli Polisevi`nde düzenlenen törene AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, Vali Demir, Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Helvacılar, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Emin Öztürk, daire müdürleri, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Burada konuşan Demir, “Fedakârlıklarınızın maddi ve manevi karşılığını hiç kimse ödeyemez. En değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. İnşallah devletimiz, terör belasını ve diğer sıkıntıları aşama aşama bitirecek. Bunu çözmek zorundayız, artık şehitler görmek istemiyoruz. Terör örgütü ve yandaşları, bunun hesabını vermek zorundadır. Anadolu insanı, her kesimden ve her düşünceden insanlarımız yıllardır barış içinde yaşadı, bundan sonra da böyle devam edecek.” dedi.

Vali Abdülkadir Demir, daha sonra Tunceli`de el yapımı bir patlayıcının infilak etmesi sonucu gözlerini kaybeden gazi Ömer Torun ve Hakkâri Yüksekova`daki çatışmada yaralanan gazi İlyas Acar`a, Devlet Övünç Madalyası verdi. Garnizon Komutanı Keşap ise 1950 ile 1953 yılları arasında Kore savaşına katılan üç gaziyle vefat eden üç gazinin yakınlarına Kore Devleti Övünç Madalyası, Başkan Vekili Günalp de 1974 Kıbrıs Barış Harekatı`na katılan iki gaziye Devlet Övünç Madalyası takdim etti.