Çöplerde Kapak Devri

Çöpten ekmek arayanlara alıştığımız ülkemizde, son dönemlerde engelliler için başlatılan mavi kapak kampanyası ile pet şişe kapakları aranmaya başlandı.

Kampanyaya duyarlı itfaiye görevlileri, çöplerden kapak arayarak, kampanyaya destek verdi.

Zonguldak’ın Kozlu Beldesi Belediye İtfaiye Amirliği’nde görev yapan itfaiye er ve şoförleri, beldeye 112 helikopterin inişi için görev aldıkları Kozlu Sahası’nın çevresinde mavi kapak aradı. Kozlu sahasında idman yapan sporcular nedeniyle sahanın hemen yanındaki çöp konteynırlarının içerisinde bol miktarda pet şişe bulan itfaiye görevlileri, şaşkın bakışlara aldırış etmeden çöpü karıştırarak, pet şişelerdeki mavi kapakları aldı. Engelliler için sandalyeye dönüşen kapakları topladıklarında ise mutlulukları gözlerinden okunan itfaiyeciler, “İnşallah bu kapaklar, bir engelliye umut olur. ‘Bir taneden ne olacak’ diye düşünmememiz gerekir. Allah engelli vatandaşlarımıza kolaylıklar versin” diye dua ettiler

İtfaiye erleri yarım saat içerisinde ise topladıkları yaklaşık 3 kilo mavi kapağı ise kampanyaya destek veren Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi görevlilerine teslim etti.
Kaynak: İHA