Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Abd'de

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir dizi temaslarda bulunmak üzere New York'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin başarılı ekonomisinin diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi.

New York'taki Türk Evi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Babacan, Türkiye'nin tedbirlerini alması durumunda yeni bir küresel krizden orta ve uzun vadede etkilenmeyeceğini vurguladı. Türkiye'nin Avrupa'ya göre bütçe açığının ve borcunun milli gelirine oranının çok düşük olduğunu söyleyen Babacan, olası senaryolara ilişkin tüm kurumların hazırlıklı olduğunu belirtti. İşsizlik oranlarının düşmesine dikkat çeken Babacan, Türkiye'nin gelişmiş ekonomilere oranla daha başarılı olduğunu söyledi.

Ali Babacan, ayrıca yenilenebilir enerjiye yatırımın devam edeceğini ve özel sektöre destek verdiklerini, dışa bağımlılığı azaltmak için nükleer enerjiyi alternatif olarak gördüklerini belirtti. 17 Ekim'de bütçeyi açıklayacaklarını söyleyen Bakan Babacan, orta vadeli programı da eylül sonu ya da ekim başı gibi açıklayacaklarını vurguladı

New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılacak olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, perşembe günü IMF/Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere Washington'a geçecek.
Kaynak: İHA