Altın Koza Funda Arar Konseri İle Devam Ediyor

Adana Büyükşehir Belediyesi 18.

Altın Koza Film Festivali devam ediyor.
Festivalde yarın Nuri Bilge Ceylan Fotoğraf Sergisi açılış ve Sinema Dayanışma Gecesi Funda Arar konseri var. Yarın ayrıca, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yer alan Kaybedenler Kulübü ve Memleket Meseleli isimli filmlerin galaları yapılacak.

17 Eylül’de açılış ve onur ödülleri töreni ile başlayan Adana Büyükşehir Belediyesi 18. Altın Koza Film Festivali devam ediyor.
25 Eylül’e kadar sürecek festivalde, bugün, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğraflarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirilecek. 75. Yıl Sanat Galerisindeki açılış saat 17.30’da yapılacak.

Yine saat 17.30’da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasında yer alan filmlerden Kaybedenler Kulübünün galası Cinebonus Salon 8’de, Memleket Meselesi’nin galası ise, Metropol Salon 2’de gerçekleştirilecek.

Saat 20.30’da ise Sinema Dayanışma Gecesi ve Funda Arar Konseri gerçekleştirilecek. Festivalin gelenekselleşen bölümlerinden olan etkinlik kapsamında, önce Yeşilçam’ın unutulmaz oyuncuları sahne alarak, katılımcıları selamlayacak. Ardından konsere geçilecek. Mimar Sinan Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek gece, saat 20.30’da başlayacak.


ULUSLARARASI ALTIN KOZA SİNEMA KONGRESİ 21 EYLÜLDE BAŞLIYOR
Onursal Başkanlığını Türk Sinemasına yön veren yönetmenlerden biri olan ve akademisyen kimliği ile de tanınan Ö. Lütfi Akad ve DEÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Adanır’ın yaptığı; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümünün yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Uluslararası Altın Koza Sinema Kongresi, 21 Eylülde başlıyor.
24 Eylül’e kadar devam edecek kongre, yurt dışından sinema araştırmacılarını, kuramcılarını ve üreticilerini bir araya getirecek.