Muğla Chp’de İl Danışma Meclisi Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Danışma Meclisi toplantısında, 12 Haziran seçimlerinde alınan sonuçlar masaya yatırıldı.

Muğla Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen CHP İl Danışma Meclisi’ne; Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan ve Tolga Çandar, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, partili belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda partili katıldı

Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, son yapılan genel seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi. Muğla’daki örgütlerin Haziran seçimlerine çok titiz bir şekilde hazırlandığını ifade eden CHP İl Başkanı Ülkü, “Seçim döneminde çok büyük bir özveri ile çalışan partililerimize teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde alınan sonuç bizi sıkıştırmış ve örgütlerimizde kırgınlık yaratmış olsa da, bir refleksi de beraberinde getirmiştir. Bu refleks tüzük çalışmaları ile yeni bakış açısı oluşturmuştur. Partimizde tüzük değişikliği şart. Yapılacak tüzük değişikliği ile CHP giderek daha demokratik ve katılımcı bir hale gelecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana sorunu seçimde istediği sonucu alamamış olması değil, halkımızın, üyelerimizin ve hatta sempatizanlarımızın ekonomik, sosyal ve siyasi olarak kuşatılmış olmasıdır. Ancak bu Cumhuriyeti ve Kemalizmi etkin kılmak, CHP’yi katılımcı ve çağdaş bir çizgiye çekmekle mümkündür. Bu uğurda katılımcılığı artırmak için delegelik sisteminin de acil olarak kaldırılması gerekiyor. Birbirine inanmayan ve güvenmeyen partililik anlayışı partimize en büyük yarayı vurmaktadır. Bunlar bizim dezavantajlarımız olarak halkın karşısına çıkmaktadır” dedi.
Kaynak: İHA