Türk Mobilya Sektörünün Devleri İrak’ta Buluşuyor

Türkiye’de mobilya sektörünün devleri arasında yer alan 14 ünlü firmanın yönetim kurulu başkanları ve işadamları, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan başkanlığındaki heyetle Irak’a çıkarma yapıyor.

Türk Mobilya Sektörünün Devleri İrak’ta Buluşuyor

Merkezi Gaziantep’te bulunan Divan Home Şirketler Gurubu’na bağlı olarak Irak’ta faaliyet gösteren ve bu ülkenin en büyük distribütör firması olan Dıwan Land mağazalar zincirinin açılışı gerçekleştirilecek.
Irak’a çıkarma yapacak olan heyette Alfemo Mobilya, Çağ Mobilya, Gala Mobilya, Çilek Mobilya, Kilim Mobilya, Donami Mobilya, Erdem Mobilya, Koleksiyon Mobilya, Sağlamcılar, Nesli Mobilya, PakPen, Öz Tiryakiler, Özdilek ve Divan Home firmalarının yönetim kurulu başkanları yer alıyor.
Türkiye’de markalaşmış ve her biri dünya genelinde sektöründe önemli markalar arasına girmeyi başarmış olan 14 ayrı mobilya firması yönetim kurulu başkanlarından oluşan heyete başkanlık yapacak olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada, Türk firmalarının dünyanın her yerinde önemli başarılara imza attığını söyledi.
Erdoğan, “Birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de dünya devleriyle boy ölçüşmeyi başaran Türk mobilya sektörü bu gün dünyanın birçok ülkesinde mağazalar zinciri açarak her biri kendi alanlarında önemli markalar haline gelmiştir. Türk firmalarının farklı ülkelerde kendi markaları altında zincirler kurması Türk sanayisinin artık markalaşma bilincini başarıyla sürdürdüğünü göstermektedir.” dedi.
Açılışla da ilgili bilgi veren Erdoğan, “Dıwan Land bünyesinde Türkiye’den 14 büyük firmanın Showroomlarının toplu açılışlarını gerçekleştireceğiz. 12 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan ve Türkiye’nin başka ülkelerdeki en büyük mobilya merkezi olma özelliği taşıyan Dıwan Land’ın açılışına Irak bürokrasisinden de büyük katılım olacak. 14 büyük firma yönetim kurulu başkanlarından oluşan 30 kişilik sanayici ve iş adamımızla birlikte Türkiye’nin Irak’a olan ihracatının arttırılmasını desteklemek için gidiyoruz. Gaziantep bu anlamda Türkiye’nin ihracat payının önemli bir bölümünü gerçekleştirerek özellikle Ortadoğu ülkelerine en çok ihracat yapan iller arasında lider konumundadır.” diye konuştu.

DIWAN LAND’IN HEDEFİ 20 MİLYON DOLAR
Türkiye’nin Irak’taki en büyük showroomu olma özelliğini taşıyan Dıwan Land’ın açılışını yapmak üzere Irak’a gidecek olan heyette yer alan Divan Home Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirci’de bir ilki başarmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Gaziantep’in, Ortadoğu’nun ihracat merkezi durumunda olduğunu vurgulayan Demirci, “Irak’ta bulunan mevcut mobilya merkezlerimizin dışında Dıwan Land’ın hedefi mobilya sektörüyle ilgili olarak yıllık 20 milyon dolarlık bir ihracata imza atmaktır. Bu hedefi tutturacağımıza hatta belki geçebileceğimize inanıyoruz. Dıwan Land sadece Erbil’in değil Irak’ın da en gözde markası arasına girmeyi başarmıştır.” şeklinde konuştu.