Müftü Bilgiç İçin Duygulu Veda Programı

Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç’in, üç yıl görev yaptığı Ünye’den İzmir Ödemiş’e tayininin çıkması üzerine, müftülük çalışanları ve din görevlileri tarafından Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde vedalaşma programı düzenlendi.

Müftü Bilgiç İçin Duygulu Veda Programı

Vedalaşmak için kürsüye çıkan Mustafa Bilgiç, “Ayrılığın en zor olanı iyilikle ayrılmaktır. Sizler gibi mert, şefkat dolu, insancıl, vefakar, cefakar Ünyeli dostlarıma veda ederken gözlerim dolu dolu oluyor. Hicret etmek Peygamberimiz`in (sav) hayatında var, sizin gibi daha bir çok değerli dostu kazanmanın sevincini hatırlamak bana umut veriyor. Ünye’de deli dolu değil, dolu dolu anlarım geçtiği için çok mutlu ve çok huzurluyum.” diye konuştu. Katılımcılar. Müftü Mustafa Bilgiç ile tek tek hatıra fotografı çektirdi.
Vedalaşma programına katılan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ise Müftü Bilgiç’in özgeçmişini okuyarak Müftü Bilgiç ve katılımcılara latife yaptı. Başsavcı Lütfi Dursun, Müftü Mustafa Bilgiç’in özgeçmişini okurken “iki çocuk babası olan Bilgiç, başbakanımızın sözünü tutmamış” diyerek espiri yaptı. Slayt eşliğinde Müftü Bilgiç’in din görevlilerinin üzerindeki etkilerinde, ‘not aldırması, çok okumak gerektiği, okumanın uygulamaya konulması noktasında gerekli çabaların sarf edilmesi, yeni Kur’an kursu binalarının yapımı, birlik ve beraberlik adına ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ mesajının tekrarlanması ifade edildi.

Vedalaşma programına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacoğlu, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Çaybaşı İlçesi Belediye Başkanı Zekeriya Sarıkoca, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Samsun Emekli Müftüsü Osman Şahin, Fatsa İlçe Müftüsü Şener Yılmaz, Ünye Yeni İlçe Müftüsü Aydın Yiğman, Ünye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sezen, İnkur Belediye Başkanı Mehmet Okuyucu, İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin, AK Parti Ünye ilçe başkanı, çok sayıda din görevlileri ve Ünyeli vatandaşlar, Ünye Müftüsü Mustafa Bilgiç ile vedalaşmak için bir araya gedi.