Londra`yı Goriller Bastı

Londra`nın turistik mekanlarından Tower Köprüsü yanına yerleştirilen goril heykelleri ziyaretçi akınına uğradı.

60`tan fazla goril heykeli, İngiliz sanatçılar tarafından boyanarak yardım amaçlı olarak açık arttırmaya hazırlanıyor. Bristol Hayvanat Bahçesi desteğiyle organize edilen sergide pijamalı goril, Elvis goril ve Örümcek Adam goril en büyük ilgiyi gördü. Şimdiden bir sosyal medya sitesinde birbirinden renkli gorillerin 13 bin hayranı oldu.

Düzenleyici kuruluş "WOW Organizasyonu"ndan Piers Gibbon, "Burada goril ordusunu tanıtmak için bulunuyoruz. Hepsi tek tek elle boyandı. Bugün burada 20 tane goril bulunuyor ancak 40 tanesi Bristol`de sergilenmekte. Bu sergi ile amacımız nesli tükenmekte olan gorillere karşı farkındalık yaratmak. İşyerinde goril sahibi olmak isteyen herkes açık artırmaya katılarak bir goril sahibi olabilir. 20 sanatçı kendi yaratıcılıklarını kullanarak birbirinden renkli karakterler ortaya çıkardı. Elvis ve pijamalıgoriller bunlardan en çok ilgi görenleri" dedi

Üzerinde evrim teorisi tişörtü olan bir Avustralyalı turist, "Müzeye gitmek isterken tesadüfen gördük ve çok yaratıcı bulduk, çok beğendik. Elvis ve turist goril benim beğendiklerim" ifadelerini kullandı.

Öğlen yemeği için çıktığında tesadüfen sergiyi gördüğünü belirten Robert Rosenberg ise, "Tesadüfen gördüm ve kesinlikle açık artırmaya girmeyi planlıyorum. Örümcek Adam`ı çok beğendim; bana çocukluğumu hatırlattı" dedi

Bristol Hayvanat Bahçesi yetkilisi Wendy Walton, "Gorillerimiz bir haftalığına Thames Nehri kenarına geldi. İngiliz sanatçılar birbirinden renkli goriller ile eşsiz bir sergi ortaya koydular" açıklamasında bulundu.

Goril heykelleri, 22 Eylül`e kadar Tower Bridge köprüsü kenarında ücretsiz görülebilecek. Goriller, 22 Eylül`den sonra ise geliri hayır işlerinde kullanılmak üzere düzenlenecek açık arttırmayla satılacaklar.
Kaynak: İHA