Kayseri`nin Pınarbaşı ilçesinde seyir halindeyken araçtaki teknik bir arıza nedeniyle çıkan yangından dolayı hayatını kaybeden 5 tutukludan biri olan Abdülsettar Ölmez`in avukatı Ümit Avcı, yakınlarının masraflarını karşılaması halinde bu kişilerin uçakla da gönderilebileceklerini söyledi.

Meydana gelen olayda feci şekilde hayatını kaybeden 5 kişi ile ilgili Van`da da sabah saatlerinden itibaren yoğun bir hareketlilik yaşandı. Van Cezaevi Savcısı Mahmut Kağan Yüksel, olayın hemen ardından Medeni Demir, Sinan Aşkan ve İsmet Evin`in hükümlü olarak yattıkları Van M Tipi Kapalı Cezaevi`ne giderek incelemelerde bulundu. Uyuşturucu davasında yargılanan Abdulsettar Ölmez`in avukatı Ümit Avcı, müvekkilinin ele geçirilen 300 kilo esrarla ilgili hem İstanbul`da hem de Van`da açılan davalardayargılandığını anlattı. Avukat Avcı, davanın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldüğünü söyledi. Hakkari`nin Çukurca ilçesi nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki müvekkili Ölmez`in, "örgüt faaliyetleri çerçevesinde uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılandığını anlatan Avcı, yakınlarının masraflarını karşılaması halinde bu kişilerin uçakla da gönderilebileceklerini söyledi. Avukat Avcı, "Dün Van`da görülen duruşma için İstanbul`dan getirilen Abdulsettar Ölmez, davanın ardından tekrar tutuklu bulunduğuİstanbul`daki cezaevine götürülmek üzere ring aracı ile yola çıkarıldı. Yakınlarının masraflarını karşılaması halinde uçakla gidebilirlerdi. Bunun önünde herhangi bir engel yok. Adalet Bakanlığının bu konuda hizmet kusuru var. CMK`nın 196. maddesinin 2. fıkrasına göre 5 yıldan fazla ceza talep edilen tutukluların duruşmadan bağışık tutulamama nedeniyle ifadesi alındığı halde İstanbul`dan buraya 2 bin kilometre yol getirilip götürülüyor" ifadelerini kullandı.
Bu arada, ölenlerin yakınlarının cenazelerini almak üzere bugün yola çıktıkları belirtildi.
Hayatını kaybeden mahkumlardan Medeni Demir`in ise Van`ın Başkale ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. "Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılanan 8 çocuk babası 47 yaşındaki Demir`in ise İstanbul`da görülen davasına katılmak üzere İstanbul`a götürüldüğü ifade edildi