Çevreci Fuara `çevre` Eleştirisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının son oturumunda `çevre` konusu masaya yatırıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, fuarın ana temasının çevre olduğunu hatırlattığı konuşmasında nerede neyi bulacağını bir türlü çözemediğini ve yerleşim planının olmadığını gördüğünü kaydetti.


Yusuf Kenan Çakar, “Fuarda el yordamıyla dolaştım. Tarif edilmişse biliniyorsa aradığınız yere ulaşıyorsunuz. Neyin nerede olduğunu bilmeyen bir arkadaş tesadüfen bir şeyi bulmasının dışında bir durum yok. Sadece bu yıla böyle bir şeyin yapılamadığı ifade edildi. Fuarda yaşanabilir bir çevre temasıydı. O çevre içinde baktık ki, sadece satıcıların, etrafı hor kullandığı yerlerde pet şişeler, plastik torbalar seyyar satıcıların açıkta satış yaptığı yaşanabilir bir çevre fuarı İzmir fuarcılığı adına hoş bir şey değil. Gerekli tedbirler alınır diye umut ediyorum.” dedi.
Çakar, Başkan Kocaoğlu’nun `içim yanıyor` diyerek taş ocaklarıyla ilgili birilerinin ruhsat verdiği ve belediye başkanının bundan rahatsız olduğu temasının işlendiğini hatırlattı. Çakar, bu konuyu araştırdığını, oralara kimin ruhsat verdiğinin henüz belli olmadığını söyledi.
Çakar, Bornova yolunda, Belkahve’den bu tarafa Büyükşehir Belediyesi`nin kapatmasına rağmen birileri ruhsat veriyorsa, hep birlikte direnip karşı çıkmanın, İzmir’i korumak yükümlülüğü olarak herkesin üzerine düştüğünü anlattı.
“Yarımada da bu tür faaliyetlerin devam ettiği söyleniyor. AK Parti olarak bunun takipçisi olacağız. Ruhsatın kimin tarafından verildiğiyle ilgili hala belirsizlikler devam ediyor. “ diye konuşan Çakar’ın sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’dan destek geldi.
Aydoğan, AK Parti’li Çakar’la birlikte konuyu birlikte takip edeceklerini dile getirdi.