Nepalli İşadamları Ülkelerine Türk Okulu Açılmasını İstiyor

Nepal’den gelen gelen işadamları ve bazı yargı mensupları Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği(HÜRSİAD)’ın davetlisi olarak Afyonkarahisar’a gelen heyet ilk olarak termal tesisleri gezdi. Daha sonra mermer fabrikalarını inceleyen heyet burada iş yeri sahiplerinden bilgi aldı. Afyonkarahisar’da bulunan özel eğitim kurumlarını inceleyen heyet, kendi ülkelerinde de bu tür okulların açılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.
Nepal Anayasa Mahkemesi üyesi Tahir Ali Ansari, özel müteşebbislerin girişimleri ile yapılan okullara hayran kaldıklarını söyledi. Fiziki ve teknoloji olarak son derece mükemmel olan okulların benzerlerinin dünyanın birçok ülkesinde bulunduğunu öğrendiklerini ifade eden Ansari, Türk müteşebbislerini okul açmak için kendi ülkelerine davet ettiklerini kaydetti. Dönüşte bu konuda çalışma yapacaklarını anlatan Ansari, Türklerin tecrübesinden faydalanmak istediklerini dile getirdi. Nepal’in Türkiye’deki gelişmelerden alacağı dersler bulunduğunu kaydeden Ansari, son dönemde Türkiye’nin Orta Doğu politikalarındaki çıkışını desteklediklerini kaydetti. Ansari, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretinde yaptığı konuşma ile tüm İslam aleminin bir kez daha güvenini kazandığını ifade ederek, İsrail’in insanlara yaptığı zulümlere karşı tüm dünyayı duyarlı olmaya çağırmasını cesur bir çıkış olarak değerlendirdiğini anlattı.

Nepal’de bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olan Nazir Miya da Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistik mekanlarına ve termal otellere hayran kaldıklarını söyledi. Miya, Nepal’deki iş adamlarını Afyonkarahisar’a yönlendireceklerini ifade ederek, kendi ülkelerinde de enerji ve inşaat sektöründe yatırımlar yapılabileceğini kaydetti. Afyonkarahisar’da iş adamları tarafından yapılan özel okulların Nepal’de de yapılması için girişimde bulunacaklarını anlatan Miya, en kısa sürede Afyonkarahisarlı işadamlarını Nepal’e beklediklerini kaydetti.
Heyet, Mevlevi Camii’nde bulunan mevlevihaneyi gezdikten sorna şehirden ayrıldı.