"işsizlik Problemini Eğitimle Çözüyoruz"

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye’de 2.

'işsizlik Problemini Eğitimle Çözüyoruz'
5 milyon işsize iş bulabilme adına yeni projelerin geliştirildiğini ifade ederek, "Ülkemizdeki işsizliği eğitimle çözüyorum. Eğitim alan insanlarımız meslek sahibi oluyor ve iş buluyor." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Sultansazlığı Milli Parkı Çevre Belediyeler Birliği Mobilya Sektörüne Genç Kalifiye Eleman Yetiştirme ve İstihdam Projesi'nin sertifika törenine katıldı. Develi ilçesinde düzenlenen sertifika törenine, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Develi Kaymakamı Ziya Polat, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, AK Parti Develi İlçe Başkanı İbrahim Güçlü, proje ortakları ve kursiyerler de hazır bulundu. Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Türkiye'nin önceden AB projelerine çok uzak kaldığını şimdi ise, hem Türkiye'nin hemde Kayseri'nin önemli projelere imza attığını söyledi.

AB projelerinde Kayseri'nin en çok proje alan iller arasında birinci sırada yer aldığını dile getiren Öksüzkaya, şunları söyledi: "Türkiye'nin ekonomik olarak, dünya devletleri arasında bir yıldız gibi parladığını görüyoruz. Bunun güzel neticelerini de şimdi almaya başladık. Türkiye hem ekonomik hemde siyasi açıdan dünyada kendini kanıtlamış bir ülke konumuna geldi. 2011 yılının ilk çeyreğine baktığımızda kalkınma hızında dünyada birinci sırada olan bir ülke. İkinci çeyreğine geldiğimizde yüzde 8.8 oranı ile Çin'den sonra ikinci sırada kalkınan bir ülke konumundayız. İnşallah bu oran artarak da devam edecek."
İstihdama katılan genç nüfusa iş bulunmasının önemli olduğunu ifade eden Öksüzkaya, “Şu anda 25 milyon insanımız aktif olarak çalışıyor. 2,5 milyon insanımızda işsiz konumunda. İnşallah bu AB projeleri ile bu insanlarımıza iş bulmaya çalışacağız. Türkiye'nin sorunu istihdamdan yararlanacağımız insanların eğitilememesi meselesi idi. Bu projelerle birlikte bu sorunu da çözmüş olduk." diye konuştu.

Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ise, 'Cilalı Eller' adını verdikleri mobilya sektörü projesinde 59 kişiye kurs imkanı tanındığını belirtti. Kursiyerlerden 15’inin işe başladığını, kısa zamanda da diğer kursiyerlerin işe başlayacağını söyledi. Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere ve proje ortaklarına sertifika verildi.