"üstün Zekalı Çocuklar Milli Servettir"

Elbistan Cemre-Der tarafından hazırlanan üstün zekalılara dönük eğitim projesi ile ilgili ilk tanıtım toplantısı organize edildi ve projenin kapsamı içeriği ve amacı anlatıldı.

'üstün Zekalı Çocuklar Milli Servettir'

Cemre-Der’in hazırladığı ve ortaklığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Ceyhan İlköğretim Okulunun yaptığı 'Üstün Zekalı ve özel yetenekli Çocukları Eğitimi Projesi' ile ilgili ilk tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım toplantısında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Özel Ceyhan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Pala ve dernek yöneticileri katıldı. Burada proje ile ilgili olarak bilgi veren Cemre-Der Yönetim Kurulu Başkanı Halide Yıldırım, projenin amacına değindi ve süreçle ilgili bilgiler verdi. Yıldırım, “2011 Yılı içerisinde İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye çapında bütün derneklerin hazırlamış olduğu projeler içerisinde 27 projenin kabul etti. Bu projelerden biri de bizim derneğimizin sunduğu projedir. Bu projenin tanıtımı için çalışmalar başladı. Bu proje İçişleri Bakanlığı’ndan hibe desteği almıştır. Biz bu projeyi yaparken ilk amacımız özel yardıma ihtiyacı olan üstün zekalı çocuklara yardım edebilmekti. Çünkü, üstün zekalı çocuklar bir ülkenin geleceği için milli bir servettir. Bu çocukların heder olmaması için neler yapılabilir diye düşündük ve çeşitli çalışmalar yaptık.”diye konuştu. Dahi çocukların eğitimin önemine değinen Yıldırım, "Zeki çocuklarımız var, daha zeki çocuklarımız var. Dahi seviyesinde olan çocuklarımız var. Dahi seviyesinde olan çocuklarımıza yardım amacı ile böyle bir proje gerçekleştirildi. Diğer çocuklar normal eğitim sisteminde çok daha başarılı olabilmekte ama dahi nitelikli çocuklar yardıma ihtiyaç duymaktadırlar. Dahi çocukların normal eğitim çerçevesinde iki tane seçenekleri olabilmekte. Ya sistemi olduğu gibi kabul edip vasatlaşacaklar, yetenekleri körelecek ya da sisteme karşı gelip sorunlu öğrenci ilan edilecekler. Maalesef buda ülkemiz için çok büyük bir kayıp olarak görülmektedir. Bu projede üstün zekalı ve dahi çocuklarımız belirleyip yetenek alanlarını belirleyerek, gruplama ve zenginleştirme modelleri ile geliştirmek ve destelemek istiyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise Cemre-Der’i bu tür projelerde görmekten dolayı mutluluğunu dile getirdi. Çelik, "Derneklerimizin bu türlü sosyal projelerde öne çıkması gerçekten mutluluk verici" ifadesini kullandı. Daha sonra katılımcılara proje ile ilgili sunum yapıldı.