Meclis Dilekçe Komisyonuna başvuru yağıyor

Birbirinden farklı isteklerin ulaştırıldığı Komisyon yoğun bir mesaide çalışıyor. Bir vatandaş köylerinden geçen yolun farklı bir güzergahtan geçmesini istiyor, bir diğeri ise geçemediği dersten muaf tutulmak.

Meclis Dilekçe Komisyonuna başvuru yağıyor
Vatandaş derdini Meclis'e döküyor.
Yaşadıkları birçok ilginç sorunun çözümü için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruyor.
Vatandaşlar her konuda Meclis'ten çözüm bekliyor. Köylerine gelen yolun güzergahının değiştirilmesini isteyen de var, kızının öğretmenlerinden yakınan da.
Yaşadıkları ilçede meydana gelen deprem ve yoğun yağış nedeniyle kerpiç evlerin zarar gördüğünü belirterek, kendilerine ev yapılmasını isteyen vatandaşlar da komisyona başvurdu.
Oturdukları yerdeki caddeden geçen araçların sürat yaptıklarını belirten vatandaşlar da çareyi Meclis Dilekçe Komisyonu'nda aradı.
Vatandaşlar bölgede trafik polisi görevlendirilmesini istedi.
Bazıları Meclis'ten kendilerine iş bulmasını isterken kimi de İŞKUR'u Meclis'e şikayet etti. 10 yıldır İŞKUR'dan iş yanıtı alamadığını söyleyen vatandaşlar derdini Komisyon'a anlattı.
Meclis'teki en ilginç taleplerden biri de. Babaannesinin Osmanlı Torunu olduğunu iddia eden vatandaşın isteği oldu.
Babaannesinin nüfus kaydının bulunmasını isteyen vatandaş, Meclis'in devreye girmesini talep etti.
Bir üniversite öğrencisi de bir türlü geçemediği Matematik dersinden muaf tutulması talebini içeren dilekçesini komisyona gönderdi.
Öte yandan Meclis komisyonu her türlü talebe cevap veriyor. İlgili Bakanlıklara resmi yazı gönderen Meclis, hiçbir talebi yanıtsız bırakmıyor.