Mamak Zabıtası’ndan Pazarlara Sıkı Denetim

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü pazar denetimlerini sıklaştırdı.

Mamak Zabıtası’ndan Pazarlara Sıkı Denetim
Mamak’taki tüm pazarlarda terazilerin doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı gibi ölçü ayar denetiminin yanısıra hijyen koşulları, fiyatlar ve çalışanların kılık kıyafeti konusunda denetim yapan ekipler, acil durumlarda da motorize ekipleri devreye sokarak vatandaşlara anında hizmet veriyor.

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Mamak genelindeki tüm pazarlarda denetim gerçekleştirdi. Senenin başından itibaren 586 adet elektronik ve keseli terazi kontrol eden ekipler, terazilerin 396’sını kullanıma uygun, 157 tanesi tamire sevk, 24 adedi iptal ve 9 tanesini de Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kontrol edilmiş olarak belirledi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yapılan denetimlerin, vatandaşın hem sağlığı hem maddi açıdan haksızlığa uğramaması adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, denetimler sırasında esnafın da bilinçlendirildiğini söyledi. Akgül, ”Belediyemizin zabıta ekiplerince pastaneler, lokantalar, tatlı üretimi yapan imalathanelerin denetiminin yanı sıra semt pazarlarımızda da ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde, esnafımız hem bilinçlendiriliyor hem de eksikliklerini giderme konusunda uyarılıyor. Önce uyarılan esnaf, daha sonra yapılan kontrollerde aynı hatayı tekrar etmişse o zaman cezai işlem uygulanıyor. Vatandaşın hakkı ve sağlığı her şeyden önemlidir.” dedi.

Vatandaşa hizmeti anında hızlı bir şekilde verebilmek için 10 kişilik zabıta memurundan oluşan motorize ekipler de acil durumlarda devreye giriyor. Ekipler şikâyet, seyyar, inşaat ve yetki alanına giren konularda da daha çabuk müdahale edebiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek ve tam donanımlı olan araçlarla hizmet verecek ekip, araçların giremeyeceği yerlere de rahatlıkla girerek seyyar satıcılara da göz açtırmıyor.

Vatandaşların gerek sağlığı gerekse maddi zarara uğramaması adına hem hijyen hem ölçü denetimlerini sürdürdüklerini belirten Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan, “Pazarlarımızda, imalathanelerimizde hijyen, fiyat ve ölçü ayar denetimlerimiz sürdürülüyor. Vatandaşlarımızın maddi açıdan zarara uğramaması ve sağlığı için çalışıyoruz.” diye ifade etti. Orhan, vatandaşların, olumsuz bir durumda şikâyetlerini 550 70 79 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.