İsrail'e Bir Ambargo Da Diyarbakır'dan

Diyarbakır'da 6 yıldır İsrail firmasından yıllık 4 bin ton tohum alan üretici Alican Avşar, iki ülke arasındaki yaşananlar nedeniyle artık İsrail tohumu getirmeme kararı aldıklarını söyledi.

İsrail'e Bir Ambargo Da Diyarbakır'dan
BM'nin Mavi Marmara gemisine yapılan saldırı sonrası hazırlana raporun basına sızmasının ardından Türkiye ile İsrail arasında çıkan gerginlik gün geçtikçe artıyor. Türkiye'nin İsrail'e gösterdiği tavrının ardından Diyarbakır'da tüm Türkiye'ye tohum dağıtan Tivak ve Avşar Tarım A.Ş. İsrail'den gelen tohumlara red kararı aldı. 2005 yılından bu yana İsrail firması olan Hazara Firması ile çalıştıklarını ve meydana gelen son gelişmeler nedeniyle Hükümete destek vermek amacıyla İsrail tohumu almama, üretmemeve satmama kararı aldıklarını belirten tohum üreticisi Alican Avşar, "Biz 2005 yılından bu yana İsrail firması olman Hazar firmasından tohumluk alıp burada işledikten sonra tüm Türkiye'ye dağıtıyorduk. Ortalama yıllık 3 ile 4 bin ton civarında bir tohum getiriyorduk. Son zamanlarda meydana gelen gelişmeler nedeniyle Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda bizde hiçbir İsrail tohumu getirmeme kararı aldık. Hazar firması ile görüştük ve hiçbir şekilde İsrail menşeli tohum almayacağımızı bildirdik" dedi.

Avşar ayrıca bundan sonra Fransız firması olan Limali firması tarafından gönderilecek olan tohumları üretip, pazarlayacaklarını söyledi.
Kaynak: İHA