Gladyatörlerden Vefa

Antalya'nın Serik ilçesinde, Roma dönemindeki gladyatörlerin arenada gerçekleştirdiği dövüşlerin yeniden canlandırılması için çalışan gladyatörler, kendilerine idol olarak kabul ettikleri Spartacus'un ölümüyle üzüntüye boğuldu.

Gladyatörlerden Vefa
Gladyatörler Spartacus'u düzenledikleri sembolik bir cenaze töreniyle andı. Roma döneminde bir gladyatör okuluna satılan Trakyalı köle Spartacus'un hikayesi, Antalya'nın Serik İlçesi Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarında açılan gladyatör arenasında yenidencanlandırılıyor.

Roma dönemindeki gladyatörlerin arenada gerçekleştirdiği dövüşlerin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena, gladyatörleri kendilerine örnek aldıkları Spartacus filminin efsane kahramanı Andy Whitfield'in ölümünün ardından büyük üzüntü yaşadı. Dünyada ve Türkiye'de ilgiyle izlenen televizyon dizisinde, Trakyalı bir köle iken acımasız bir gladyatöre dönüşen Spartacus'u oynayan Andy Whitfield, önceki gün Avustralya'nın Sydney kentinde hayatını kaybetmişti. 'Spartacus: Kan ve Kum' dizisinin başrol oyuncusuGaller doğumlu aktör, geçen sezon öncesi kanser teşhisi konulmasının ardından diziden ayrılmak zorunda kalmıştı. Aspendos Gladyatör Arena Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu, Andy Whitfield'in ölüm haberinin kendilerini derin bir üzüntüye boğduğunu söyledi.

Aspendos Gladyatör Arena'da antik dönemin en önemli eğlence faaliyetlerinin organizasyonu için uzun süredir çalıştıklarını belirten Bıcıoğlu, şöyle konuştu: "Organizasyonumuzun geniş kitlelere ulaşmasında büyük katkı sağlayan Spartacus dizisinin ilk sezonundaki başrol oyuncusunu Andy Whitfield'in kansere yenik düştüğünü öğrendik. Buradaki gladyatör arkadaşlarımızın ciddi anlamda moral motivasyonları bozuldu. Çünkü kendilerine idol karakter olarak seçtikleri bir oyuncu hayatını kaybetti. Üzüldük." ANDY İÇİN CENAZE TÖRENİ Andy Whitfield için bir cenaze töreni düzenlediklerini kaydeden Bıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Roma dönemi gladyatörlerinin o dönemdeki cenaze törenlerine uygun bir tören düzenledik. Bugünkü töreni Andy'e ithaf ettik. Andy Whitfield'i gönülden seven bir gurubuz. Çok üzüldük. Onu, bu şekilde yad etmek istemiştik. İnşallah amacımıza ulaşmışızdır. Her yıl ölüm yıldönümünde Andy'ı anacağız." Aspendos Gladyatör Arena'nın gladyatörlerinden güvenlik görevlisi Serkan Deniz ise şunları söyledi: "Andy Whitfield'in ölümü bizi çok üzdü. Arkadaşlarım ve ben onu izleyerek hareketlerimizi yapıyorduk. Uzun süredir çalışıyoruz. Bize örnek olmuştu. Ölmesi hepimizi üzdü. Bugünkü cenaze töreniyle onu elimizden geldiği kadar anmak istedik" Aspendos Gladyatör Arena'nın gladyatörlerinden güvenlik görevlisi Kazım Destici de, "Beklemediğimiz bir kayıp oldu. Yeni sezonun bölümlerini beklerken onun kaybı arkadaşlarımı ve beni, derinden etkiledi. Bugün onun anısına elimizden geldiğince, yapabildiğimiz kadar gladyatöre yakışan şekilde bir cenaze töreni ile onu anma töreni düzenledik" dedi. Düzenlenen temsili cenaze töreninin ardından Serikli gladyatörler kendilerine idol olarak aldıkları Andy Whitfield (Spartacus) anısına dövüş sergiledi.
Kaynak: İHA