Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı turunun ikinci durağı Tunus’ta temaslarda bulunacak.



TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara’nın, turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde ’Çubuk Turşu Festivali’ne katılacak. (15.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 29. Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi Toplantısı’na katılacak. (10.45)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Devlet Konukevi’nde MAN Türkiye AŞ`nin kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılacak. (19.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da East Capital Zirvesi’ne katılacak. (11.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ortadoğu Halı Dekorasyon Fuarı’nın açılışına katılacak. Şahin, daha sonra Gaziantep Üniversitesi Bölge Rektörler Toplantısı`na ve Zirve Üniversitesi Aile ve Çocuk Brifingi`ne iştirak edecek.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa’da Medicabil Hastanesi’nin resmi açılışını yapacak. (11.00)

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Meclis’te Filistin ve ABD’nin Ankara büyükelçilerini ayrı ayrı kabul edecek. (14.00/16.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yeni atanan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir`i makamında ziyaret edecek. (15.00)

İstanbul Üsküdar-Çekmeköy arasında yapılacak metro hattının ihalesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter ek hizmet binasında yapılacak. (11.00)

Kale Grubu’nun Bursa’daki bayii Olgun Yıldız İnşaat Malzemeleri’nin açılışı, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından gerçekleştirilecek. (16.30)

DİSK İzmir`de kıdem tazminatı fonu uygulamasıyla ilgili yürüyüş ve basın açıklaması yapacak. (16.30)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve DenizBank işbirliğiyle 2009 yılında başlatılan ‘Tarım Bilgi Seti Projesi’ ile üç yılda 3 bin 500 köyde 350 bin kitabın dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak. Kampanyanın önemli kitap dağıtımlarından biri de Bursa Tarım Fuarı’nda gerçekleştirilecek. (11.00)

Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca, Türkiye’de yeterince kurbanlık bulunduğunu belirterek, Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatlarında herhangi bir artış beklemediklerini söyledi. Karaca, Trakya Bölgesi haricinde kurbanlık ithalatı yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.


Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Fuaye sahnesinde 2011-2012 tiyatro sezonu repertuvarının tanıtımı yapılacak. (11.00)


Diyarbakırlı iş adamı Saki Kalender, inşa ettiği şehrin en büyük AVM’sinde basın toplantısı düzenleyecek. Yarın açılışı yapılacak yatırım ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapılacak. (11.00)

Ford Otosan’ın, Diyarbakır’da neşeli günler etkinliği kapsamında Dağkapı Meydanı’nda kurulan pistte gösteri yapılacak. Castrol Ford Team Türkiye Direktörü olan Türkiye’nin ralli efsanelerinden Serdar Bostancı ve 2009 ile 2010 Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı’nın da hazır bulunacağı etkinlikte Diyarbakırlılar co-pilotluk deneyimi yaşayacak. (13.00)

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zeytin Gen Merkezi’nde zeytin çeşitleri tanıtılacak ve zeytin hasadı yapılacak. (10.30)

Danimarka’da parlamento seçimleri yapılacak.


SPOR
2011 Dünya Güreş Şampiyonası`nın 4. gününde bayanlarda 55, 59 ve 63 kilo müsabakalarında eleme ve final maçları yapılacak. Türk Milli Takımı`ndan Emriye Musta, Leyla Metin ve Elif Jale Yeşilırmak mindere çıkacak. (12.30)

UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden tek temsilcimiz Beşiktaş, E Grubu ilk hafta maçında İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile karşı karşıya gelecek. (20.00)

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul`da yapılacak 1 Premier League müsabakalarının tanıtımı için bir basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Profesyonel lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip ediliyor.


Trabzon`da, Trabzonspor`un Şampiyonlar Ligi B Grubu`nda İtalya temsilcisi İnter karşısında deplasmanda aldığı 1-0`lık galibiyetin coşkusu yaşanıyor.