'Türkiye sanıldığı kadar ucuz değil'

JP Morgan bugün yayınladığı raporda, Türk hisse senetlerinin yatırımcıların çoğunun düşündüğünden daha pahalı olduğunu savundu.

'Türkiye sanıldığı kadar ucuz değil'
Türk hisse senetlerinin gelecek 12 aya ilişkin kar beklentileri ile yapılan F/K hesaplamalarında 8.5 seviyesinden işlem gördüğünü belirten JP Morgan, bunun Türkiye'nin CEEMEA bölgesinde en pahalı ikinci borsa olduğuna işaret ettiğini savundu.

Türk Lirası'nın yılbaşından bu yana yüzde 16 değer kaybetmesi ve 2011 yılı için hisse başına kar beklentilerinin yılbaşından bu yana yüzde 10gerilemesinin çok zayıf performans ve göreceli değer yokluğu arasındaki farkı açıkladığını ifade eden JP Morgan, Rusya ve Polonya´nın Türkiye´ye göre bastırılmış göründüklerini vurguladı. JP Morgan Rusya için F/K oranının 4.9, 10 yıllık ortalamaya göre iskonto oranının yüzde 34 olduğunu, Polonya için F/K oranını 8.4 ve iskonto oranının yüzde 31 olduğunu belirtti.

JP Morgan, Türk piyasasının ancak Avrupa'daki belirsizlik azaldığında güçlü bir ralli yaşamasını beklediklerini ifade ederek, bunun CEEMEA bölgesindeki bir çok başka piyasa içinde geçerli olduğunu vurguladı.


"SEÇİCİ OLMAK KAYDIYLA TÜRK BANKALARI İÇİN TAVSİYEMİZ 'AĞIRLIĞINI ARTIR"
JP Morgan Cazenove bugün yayınladığı raporda, Türk hisse senetlerinin CEEMEA bölgesine göre pahalı olduğunu savunurken, Türk bankaları için ise alım yapılması tavsiyesinde bulundu.


Türk bankaları için seçici olmak kaydıyla 'ağırlığını artır' tavsiyesinde bulunan JP Morgan Cazenove, bankacılığın en ucuz sektör olduğunu ve TCMB'nin zorunlu karşılık oranlarını düşürmesi ile hisse başına kar tahminlerinin büyük olasılıkla yükseltileceğini vurguladı.


JP Morgan Cazenove, en beğendiği bankalar olarak Garanti, YKB veVakfbank'ı işaret etti.

TÜRKİYE'NİN CARİ İŞLEMLER AÇIĞI FİNANSMANININ KALİTESİNDE İYİLEŞME VAR
TCMB'nin dün açıkladığı ödemeler dengesi verilerini değerlendiren JP Morgan, açıklanan verilerin bazı cesaret verici öğeler de içerdiğini, Türkiye'nin cari işlemler açığı finansmanını kalitesinde iyileşmeye dair kanıtlar ortaya koyduğunu bildirdi.


Yıl başından bu yana Türkiye'ye net hata noksan kalemi çerçevesinde11 milyar Dolar'a yakın sermaye girişi olduğunu ortaya koyan verilerin, yılın tamamı için 15 milyar Dolar olan hedefin çok muhafazakarkaldığını gösterdiğini ifade eden JP Morgan, 7 ayda gerçekleşen 7.7 milyar Dolar doğrudan yabancı yatırımının da 9.0 milyar Dolar olan yıllık tahminin muhafazakar olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.