Mahmutoğlu Kulesi`nin Yüzde 50`si Restore Edildi

Şanlıurfa Belediyesi çeşitli dönemlerde yaşanan afetler ve savaşlardan dolayı büyük zarar gören Urfa Şehir Surları`nın önemli bir bölümünü oluşturan Bey Kapısı`ndaki tarihi Mahmutoğlu Kulesi`nin restorasyonunda 5 ayda yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağladı.

Mahmutoğlu Kulesi`nin Yüzde 50`si Restore Edildi
Restorasyon çalışmalarını bir yılda bitirmeyi hedefleyen Şanlıurfa Belediyesi, yıllardır kaderine terk edilmiş tarihi yapılar arasında yer alan Mahmutoğlu Kulesi`ni restore ettikten sonra kent müzesine dönüştürecek. Tarihi Urfa surlarının ayakta kalabilmiş tek yapısı olarak kabul edilen ve yaklaşık bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mahmutoğlu Kulesi`nde 4 odanın iç ve dış cephesi 40 işçi tarafından yenilendi. Projenin tamamlanmasıyla tarihi kulenin uzun vadede Kent Müzesi olarak işlevselleştirileceği,yapı içerisinde ayrıca mini dinlenme salonları, kafeteryalar ve güvercin evi gibi çeşitli alanların da yer alacağı bildirildi

Şanlıurfa Belediyesi`nin girişimiyle sur duvarlarının ayakta kalan tek yapısı olan Mahmutoğlu Kulesi`nde 2 yıl önce Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimari Restorasyon Bölümü`nden 20 kişilik bir grup tarafından rölöve çalışmaları yapılmıştı.
Kaynak: İHA