Leman Sam`dan Çocuklara `kitap Okuma` Öğüdü

Konser vermek üzere Antalya`nın Manavgat ilçesine gelen ünlü sanatçı Leman Sam, konser öncesinde İlçe Halk Kütüphanesi`ni ziyaret ederek okuyucularla sohbet etti.

Leman Sam`dan Çocuklara `kitap Okuma` Öğüdü
Sam, özellikle çocuklara TV izlemek yerine radyo dinlemelerini ve bu arada kitap okumalarını önerdi. Antalya`nın Manavgat ilçesine konser vermek için gelen ünlü sanatçı Leman Sam, Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi`ni ziyaret ederek burada çocuklarla sohbet etti. Çocuklara daha fazla kitap okumaları gerektiğini söyleyen Leman Sam, günümüz gençliğinin okumadığını dile getirdi. Leman Sam, "Ne acıdır ki gençleri örnek alan çocuklarda okumamaktadır. Bu yıl Tolstoy`un 100. ölüm yılı. Özellikle dünya klasiklerinin mutlaka okunması gerekiyor" diye konuştu

Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ise Leman Sam`a ilçede gençlerin ve çocukların kitap okuduğunu ve genç yaşta birkaç yazarın kitaplarının yayınlandığını söyledi. Kütüphane olarak hem okurlarından hem de kütüphane kullanıcılarından memnun kaldıklarını belirten Oktay, şöyle konuştu: "Ama yine de okunacak çok kitap var ama bu kitapları okuyacak kadar zamanımızın olup olmadığını bilmiyoruz. Gençlerin, çocukların, yetişkinlerin kitap okumaya biraz daha fazla zaman ayırmaları gerekmektedir."
Kaynak: İHA