`derviş Zaim Sineması` Mercek Altına Alınacak

Adana`da bu yıl 18.

`si organize edilecek olan `Altın Koza Uluslararası Film Festivali` kapsamında, son dönemin en özgün yönetmenlerinden biri olarak öne çıkan Derviş Zaim`in filmlerinin masaya yatırılacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi`nce 17-25 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenecek olan `Altın Koza Uluslararası Film Festivali` ile ilgili hazırlıklar sürerken, organizasyonun programı da netleşiyor. Festival etkinlikleri çerçevesinde son dönemin en özgün yönetmenlerinden biri olarak öne çıkan Derviş Zaim`in de `Derviş Zaim Sineması` adı altında oluşturulacak özel bir oturumla mercek altına alınacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Yönetmen Derviş Zaim`in bu yıl yapılması planlanan `Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması`nda jüri başkanlığını da üstleneceğini hatırlatarak, festivalde Zaim`in tüm filmlerinin izleyicisiyle buluşturulacağını söyledi. Aldırmaz, Derviş Zaim`in yönettiği "Tabutta Rövaşata (1996), Filler ve Çimen(2001), Çamur (2003), Cenneti Beklerken (2006), Nokta (2008) ile Gölgeler ve Suretler (2010)" adlı filmlerin, festival süresincegösterime sunulacağını belirtti.

Zihni Aldırmaz, "23 Eylül 2011 tarihindeyse yapımcı Baran Seyhan, Prof. Dr. Zeynep Tül Akbal, Prof. Dr. Serpil Kırel ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu`nun katılacağı `Derviş Zaim Sineması` başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ayrıca Derviş Zaim sinemasını anlatan bir de kitap yayınlanacak. Kitabı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-Televizyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Kırel ve Aylin Ç. Duyal kaleme alacak" dedi.
Kaynak: İHA