Bakanlar Hakkari`de

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hakkari`de
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yüksekova`daki Dilimli, Şemdinli`de ise Aslandağı ve Beyyurdu barajlarında incelemelerden sonra Hakkari’ye geldiler.


Bakanlar Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Burhan Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ve Kurum amirler tarafında karşılandı. Tören mangasın selamlayan bakanları, Valilik şeref defter imzalandıktan sonra valilik makamına geçti, Valilik makamında yaklaşık olarak 20 dakika basına kapalı Vali Muammer Türker’le görüştükten sonra, valilik toplantı salonuna geçen bakanlar Vali Türker tarafında Hakkari yöresine ait kilim hediye edildi.Valililik toplantı salonunda kurum amirleriyle bir toplantı yaptı.


Toplantı salonunda kısa bir açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan`ın talimatıyla GAP kapsamında Hakkari`ye muhteşem yatırımlara imza atacaklarını söyledi. Bu amaçla çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Eroğlu, yatırımlar için ödenek sıkıntısının da bulunmadığını belirtti. Hakkari için 2011 ve 2012`nin yatırım yılı olacağını anlatan Bakan Eroğlu, "Hatta Başbakanımız şunu ifade etti. Ödenek sıkıntısı yok. Hakkari`ye ayrı bir önem veriyor. Bunun dışında ikinci bir müjdem var. Buralarda ağaçlar çok az. Hatta bu taşkınlıkların sebebi de arazinin yapısının çıplak olmasından kaynaklanıyor. Yağan yağmur taşkına sebep oluyor. Dolasıyla Erozyon kontrol ve aynı zamanda ağaçlandırma çalışmaları yapmak suretiyle biz buradaki Orman İşletme Müdürlüğümüzü güçlendireceğiz. Hatta burada Orman İşletme Müdürülüğümüz bir Orman Genel Müdürlüğü görevi yapacak dedi.


Hakkari ve ilçelerine yapacakları yatırımları anlatan Bakan Eroğul, "Bu güzel insanları biz de mutlaka kucaklayarak her türlü desteği vereceğiz. Burada sadece yatırım yapmıyoruz. Sağlık Bakanlığımız burada 2 tane Devlet Hastanesi, 9 tane sağlık merkezi hizmete açtı. Artık sağlıkta herhangi acil bir sorun olduğu zaman ambulans helikopterle tedaviye götürülüyor. Hakkari-Yüksekova havaalanı inşaatı başladı. Tarım Bakanlığımız geçen yıl buraya 92 milyon TL tarımsal destek gönderdi. Şu an burada 1066 adet TOKİ konutu inşa ediliyor. Bir de Başbakanımızın köylere yol su götürme projesi var. Bu çerçevede geçen yıl sonuna kadar 82 milyon TL bir para gönderildi. Yani şunu ifade edeyim. Hükümetimiz Hakkari`ye çok büyük önem veriyor." dedi.
Eroğlu, ayrıca basın aracılığıyla Hakkarili vatandaşlara Başbakan Erdoğan`ın selamlarını ilettiğini da sözlerine ekledi.


Üç helikopterle Hakkari`ye gelen bakanlara, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, DSİ Genel Müdürü Akif Özaldı, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçulha, DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Ergün Üzücek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Özel Harekat Daire Başkanı Cemil Tombul, Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, Personel Daire Başkanı Muammer Bucak, İnşaat Emlak Daire Başkanı Müslüm Sayli, DSİ 17. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan ve bazı bürokratlar eşlik ediyor.

Geceyi Hakkari`de geçiren bakanlar yarın Şırnak ve Siirt`e geçecekler.