Adıyaman`da Okçuluk Gelişiyor

Adıyaman`da okçuluk faaliyetleri gelişiyor.


Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Muhlis Öç, Adıyaman`ı okçuluk sporunda kısa sürede Türkiye`de önemli bir yere getireceklerini söyledi.

Antrenör Öç, ``Adıyaman`ın insanları gayet sakin ve mülayim insanlar. Bu okçulukta çok önemli bir etken. 7-18 yaş arasında okçuluk çalışmasını başlatıyoruz. Aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebilirler. Bütün malzemeleri İl Spor Müdürlüğümüz karşılıyor. Öğrencilerden bir seçme yapacağız. Çünkü okçuluk için belli özellikler gerekiyor. Ekibimizi hazırlayabilirsek, 6 ay sonra Türkiye şampiyonasına katılmak istiyoruz." dedi.

Adıyamanlı çocukların tüm spor branşlarına yatkın olduğunu belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise, ``İki yıl önce eskrime başladığımızda da yabancıyız demiştim. Bugün milli takımda birçok sporcumuz var. Genel Müdürlüğümüzün desteği ile Antrenörümüz bugün göreve başladı. Kısa zaman sonra da okçulukta Milli takımda Adıyamanlı sporcularımızı görmek istiyoruz. Bu bağlamda ilimizin geç nüfusu çok. Bütün spor branşlarında ben yatkın olduklarını görüyorum. Bütün branşlarda derece alabilecek çocuklarımız var. İnşallah ilimize çok önemli başarılar getireceğine inanıyorum.`` diye konuştu.