Saadet’te, Ağlatan Somali Buluşması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın, açlık felaketi ile boğuşan Somali’den Türkiye’ye gelen Mogadishu Üniversitesi Rektörü Prof.

Saadet’te, Ağlatan Somali Buluşması
Dr. Ali Şeyh Ebubekir’i kabulü sırasında duygusal anlar yaşandı.
Genel merkezde gerçekleşen kabulde, Milli Görüş‘ün Lideri Necmettin Erbakan’ın çalışmalarını ve evine yaptığı ziyareti anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Prof. Dr. Ali Şeyh Ebubekir, “Dün Hocamızın evini ziyaret ettiğimde bir makale yazmaya başladım. Evin resmini çektim ve dedim ki işte bu evde İslam ümmetini yöneten ve birliği için çaba gösteren mühendis Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaşadı.” ifadesini kullandı.

"HOCAMIZIN ÖĞRENCİLERİYİZ"
Erbakan’ın, İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkması için birçok çalışmaları olduğunu kaydeden Ebubekir, “Biz de Hocamızın yaptığı gibi Somali`deki çocuklarımıza davamızı anlatıyoruz, onları eğitiyoruz. Türkiye’nin bölgeye yaptığı çalışmaları, Erbakan Hocamızın yaptığı çalışmaların sonucu olarak değerlendiriyoruz. Biz, Hocamızın öğrencileriyiz.” şeklinde konuştu.
Türkiye’den yapılan yardımların, İslam kardeşliğinin bir sonucu olduğunu kaydeden Ebubekir, Saadet Partisi ile Cansuyu’nun bölgeyi ziyaret etmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Aramızdaki sevgi bağının tatbikatını Somali‘de gördük. Saadet Partisi’nin, Cansuyu’nun ve Türkiye Başbakanı`nın bölgeyi ziyaret etmesini, Somali halkı olarak Erbakan Hocamızın çalışmalarının bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Saadet Partisi, dünya ülkelerinin değişmesinin bir kapısıdır.” dedi. Ebubekir, Selamet Partisi’nden bu yana kendilerini bu davanın bir parçası olarak gördüklerini de ifade etti. Somali ile Türkiye arasındaki bağın, yeni değil, Osmanlı`ya kadar uzandığının altını çizen Ebubekir, Osmanlı’dan itibaren Somalililerin çocuklarına Türk isimleri vermeye başladığını kaydetti.

KAMALAK: İSLAM ALEMİ BİRLEŞMELİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise Somali’nin Müslümanlar için özel bir önemi olduğunun altını çizerek, “Peygamber Efendimiz (sav), Medine’ye hicret etmeden önce bir kısım Müslümanların Habeşistan’a yani Somali’ye hicret etmelerine müsaade etmiş. Bu anlamda Somali, müslümanların Mekke-i Mükerreme’den sonra ikinci vatanı sayılır.” dedi.

Habeş Kralı Necaşi’nin ise gıyabi cenaze namazı kılınan ilk kişi olduğunu hatırlatan Kamalak, “Burası gibi orası da bizim vatanımızdır. Aslında İslam ülkeleri sınır taşları ile bölünemez. Yazık ki bölünmüştür. Bu sınırları Müslümanlar değil Müslüman ülkeleri sömürmek, kanını emmek isteyen emperyalistler çizmiştir. Bu münasebetle, bu sınırları kaldırmak için ey İslam alemi gelin birleşelim diyoruz. İnşallah bu birlik sağlanacaktır. Bu birliği ne kadar çabuk kurarsak, emperyalizmin zulmünü o kadar erken önlemiş oluruz. Kurmak için de bütün Müslümanlara büyük sorumluluk düşmektedir.” diye konuştu.

Somali’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Kamalak, “Televizyondaki o sahneleri gördükçe yüreğimiz parçalanıyor. Çünkü Somalililer bizim kardeşlerimizdir. Rabbimizin ifadesiyle, bütün Müslümanlar kardeştir.” dedi. Kamalak, Müslümanların bu tür sıkıntılardan kurtulması için İslam Birliği’nin kurulmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, bu birliğin bir gün mutlaka gerçekleşeceğini vurguladı.


HATAY’DAN ANLAMLI YARDIM
Öte yandan, kabulde, Saadet Partisi Hatay İl Teşkilatı’nın düzenlediği kampanyada toplanan 30 bin dolarlık nakdi yardım İl Başkanı Necmettin Çalışkan tarafından Rektör Ebubekir’e elden teslim edildi. İl Başkanı Çalışkan, “Türkiye genelinde teşkilatlar olarak Somali’ye büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda, Hatay teşkilatı olarak düzenlediğimiz kampanyada toplanan bir nebze yardımı genel başkanımızı ziyaretimiz dolayısıyla size takdim etmek istedik.” şeklinde konuştu.

Yardım için teşekkür eden Ebubekir, “Bu yardımlarınız, en kısa zamanda Somali’deki muhtaçlara ulaştırılacaktır.” diye konuştu. Kabulde, Şeyh Ebubekir’e, Cansuyu Derneği Genel Sekreteri Muhammet Polat ve Şerafettin Mollaoğlu eşlik etti.