Kadınlara vahşi infaz

Antalya'da bir kadın başı koli bandı, boynu ve elleri iple sarılarak, Osmaniye'de de bir kız dövülerek öldürüldü. Korkunç cinayetler insanın tüylerini diken diken etti.

Kadınlara vahşi infaz
Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye, dün yine vahşice işlenmiş kadın cinayetleri ile sarsıldı. Antalya’nın Ulucak köyünden, Karabayır köyüne giden ve çobanlık yapan Murat Yıldız, Ballıca mevkiinde başı koli bandı ile sarılı bir kadın cesedi gördü. Yıldız, olayı hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, başı koli bandı ile sarılı, boynunda ip ve elleri arkasına bağlı 26-30 yaşları arasında bir kadınla karşılaştılar. Korkuteli Cumhuriyet Savcılığı yaptığı ilk incelemenin ardından kadının cesedini kimliğinin belirlenmesi için adli tıp morguna gönderdi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Osmaniye’de ise hayat kadını 22 yaşındaki Esma Güven, dövülerek öldürüldükten sonra çırılçıplak halde bir tarlaya atıldı.

Terörist izlerken cinayeti gördüler

Olay, dün saat 00.30 sularında Güney Çevre Yolu Bölge Trafik ve Denetleme Müdürlüğü yakınlarında meydana geldi. Cinayeti termal kamerayla Amanos Dağları eteklerini gözetleyen askerler tespit etti. Durumun polisi bildirilmesi üzerine, tarlaya gelen ekipler, bir kadının çırılçıplak halde cesedini buldu. Yapılan parmak izi incelemesinde dövülerek öldürülen kişinin hayat kadını Esma Güven olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı inceleme ardından Güven’in cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Amanoslar’ın eteklerindeki Çardak Köyü yönüne gittikleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, özel harekat timlerinin de katıldığı arama çalışması yaptı. Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren koordinesinde yürütülen araştırmalar sabah saatlerine kadar sürdürülürken sonuç alınamadı. Esma Güven’in fuhuş yapmanın yanı sıra ruhsatsız silah taşımak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde satmak ve kullanmak suçlarından da poliste kaydı olduğu belirlendi. Öte yandan, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde ağabeyiyle birlikte kalan Dilek A’yı (31) ağabeyi Zafer A, eve geldiğinde, tabancayla başından vurularak öldürülmüş halde buldu. Ölümü şüpheli bulan savcı, cesedin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini istedi. Olay yerinde kurusıkı tabanca bulan emniyet güçleri soruşturmayı sürdürüyor.
ÇIRILÇIPLAK TARLAYA ATTILAR Osmaniye’de sopayla dövüldükten sonra çırılçıplak tarlaya atılan Esma Güven’in (22) kolunda yazan ‘Ferhat’ yazısı dikkat çekti. Hayat kadını olduğu belirtilen Esma Güven’in ruhsatsız silah taşımak ve uyuşturucu madde kullanmaktan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Antalya’da vahşice öldürülen kadının katillerini bulmak için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.