Rize’de Trafik Sorunu Çözüme Kavuşacak

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şehrin trafik sorununun önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturulması adına harekete geçtiklerini söyledi.

Rize’de Trafik Sorunu Çözüme Kavuşacak


Başkan Bakırcı, ildeki trafik sorununun çözümlenmesi adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak AŞ Trafik Ulaşım Uzmanı Murat Mustafa Arıman ile fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. Rize’nin en önemli sorunlarından birinin trafik sorunu olduğunu söyleyen Bakırcı, şöyle konuştu: “İlimizde çok büyük bir trafik sorunu var. Bugün gelinen noktaya baktığımızda ne kadar haklı olduğum ortaya çıkıyor. 2005-2006 yılında sahil geçişi yapıldığında biz menderes bulvarının bu şekilde şehre hizmet veremeyeceğini söyleyerek ve biraz da şehir kamuoyundan destek alarak sahil geçişinin biraz daha denize doğru açılması gerektiğini söyledik, ama çok inandırıcı olamadık. Şimdi Menderes Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi problem olmaya başladı. Trafik sorununu nasıl çözebiliriz sorusunun cevabını bulmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak Genel Müdürü Kasım Kutlu ile yaptığımız görüşme neticesinde trafik ulaşımı konusunda bize yardımcı olabilecek bir ulaşım uzmanını Rize’ye gönderdi. Proje Rize Belediyesi sınırlarını kapsayan, Güney Çevre Yolu ve sonradan doğabilecek yol alternatiflerinin oluşturulabileceği Şehir Ulaşım Mastır Planı uyguladılar. Bu projenin sadece plan maliyeti 200-250 bin lirayı geçen bir rakam olacaktır. Şartlarımızı zorlayarak biz bu trafik sorununu Valilik, İl Trafik Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle planlı bir şekilde olabilecek olan en kısa sürede el birliği ile çözeceğiz.”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İspak AŞ Trafik Ulaşım Uzmanı Murat Mustafa Arıman ise, “Rize Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalarda hem izlenimlerimizi hem de bazı önerilerimizi iletmek amacıyla burada bulunmaktayım. Umuyorum ki? Yapacak olduğumuz istişareler sonucunda trafik sorununu en kısa sürede çözeceğiz.” şeklinde konuştu.