Mısır Ak Parti Başkanı El Zafarani: "erdoğan, Gerçek Bir Kahraman"

Mısır Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Halid el Zafarani, Türkiye'nin bölgede oynayacağı role ihtiyaç bulunduğunu dile getirerek, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın gerçek bir kahraman olduğunu ifade etti.

Resmi kuruluş işlemleri bu ay içerisinde tamamlanacak olan Mısır Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı El Zafarani, "Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi'nin düşünce yapısı, Mısır toplumunun hayat tarzı ile uyuşuyor. Mısır halkının hem şehir ve hem de köy hayatında asil ve mutedil bir dindarlık anlayışları var. Ak Parti'nin Türkiye tecrübesi şekille değil öz ile ilgilenen, eşi bulunmayan bir örnek. Ak Parti ile olan ilişkimiz, fikri bir irtibattan oluşuyor. Türkiye'deki gelişmeleri ve yaşanan olaylarıyakından takip ediyor, çıkan kitap ve makaleleri okuyor ve inceliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan ile görüşüp görüşmediği sorulan El Zafarani, görüşmeyi çok temenni ettiğini söyledi ve "Gerçek şu ki Sayın Erdoğan ile görüşmeyi çok arzuluyorum. Bizler Türkiye'yi bir kardeş ülke olarak görüyor ve çok seviyor. Mısır'da çok sayıda Türk kökenli aile var. İki ülke arasında akrabalık bağları çok güçlü" dedi.

Mısırlı devrimci gençlerin Erdoğan'ı karşılamak için başlattıkları kampanya ile ilgili soruya El Zafarani, "O gerçek bir kahraman. Takındığı tutum ve tavırlar onu kahraman yapmıştır. Başka liderler saraylarında otururken Sayın Erdoğan'ın Somali'de açlık çeken insanları ziyaret etmesi çok önemli bir adımdı. Gazze ablukasını delme konusundaki girişimleri, İsrail Büyükelçisini sınır dışı etmesi gibi tutumlarıyla o gerçek bir kahraman. Erdoğan kahraman olmayacak da Arap ve İslam Dünyasında kim kahramanolacak?" ifadeleriyle cevap verdi.

Erdoğan'ın Arap Baharı ile ilgili tutumu hakkındaki görüşlerini de dile getiren El Zafarani, "Mısır, Tunus ve Libya'daki halk ayaklanmalarında Erdoğan çok iyi bir tavır sergiledi. Ak Parti dönemindeki Türkiye'den Arap ve İslam dünyası son derece umutlu. Türkiye'nin bölgedeki etkili ve önemli rolüne ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Mısır Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşu için Mısır resmi makamlarına ilk resmi müracaat 2005 yılında yapılmıştı. Mübarek döneminde kurulması engellenen Mısır Ak Partisi için devrimden sonra ilgili mahkeme tarafından onay verildi. Partinin kuruluş işlemlerinin bu ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Partinin adı ve programı Ak Parti ile aynı.
Kaynak: İHA