Makilik Alanda Yangın

Bursa'da makilik alanda çıkan yangında 5 dönümlük alan kül oldu.

Makilik Alanda Yangın
Yerleşim yerlerine yakın bir noktada etkili olan yangın, itfaiye ve söndürme helikopterinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Çekirge semtinin üst kısımlarındaki dağ yamaçlarında yangın çıktı. Makilik alanda kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Yangına söndürme helikopteri ve çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yerleşim yerine yakın bir noktada etkili olan yangın sebebiyle vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Alevler bir süre sonra söndürüldü.

Yangının çıktığı saatlerde Bursaspor-Kayserispor futbol maçında olan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, olay yerine gelerek yetkililerden bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da yangın mahalline gelerek, burada incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı Usta, bir grup alkollü kişi tarafından yangının çıkarılmasından şüphelendiklerini belirterek, "Bu konuda İl Emniyet Müdürümüz Halil Yılmaz ile görüştüm. Bu konuda gerekli talimatlarverildi. Bu olaya sebep olan kişiler hakkında soruşturmayı başlattık" dedi

Coşkun, çok sayıda ekibin yangında çaba sarf ettiğini belirterek, yangında yaklaşık 5 dönümlük alanın yandığını söyledi

Görgü tanıklarının ifadelerini alan emniyet güçleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA