Bakan Yıldız'ın İlginç 11 Eylül Anısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine yapılan saldırıyı nedeniyle batılı bir düşünür arasında geçen ilginç diyalogu gazetecilerle paylaştı.

Bakan Yıldız'ın İlginç 11 Eylül Anısı

"11 Eylül deyince siz ne anlıyorsunuz? diye sorulduğunda, 'Ben İslamiyet'i anlıyorum' demişti. Ben, kendisine aynı soruyu bana yönelttiklerinde, ben bırakın bir insana zarar vermeyi, bir devenin yavrusunu doğrurken ordusu ile birlikte oradan geçen İslam Peygamberi'nin deveyi rahatsız etmemek için güzergâhını değiştirdiğini anlıyorum' demiştim. Bunlar birbirinden çok farklı ve ayrıştırılması gerekir. Hiçbir zaman tasvip etmediğimiz 11 Eylül terör eylemlerini İslam dini ile bütünleştirme ve gösterme gayretleri vardır, bunu da son derece yanlış buluyoruz." dedi.

Bakın Yıldız, Balıkesir ziyareti kapsamında Valilik ve AK Parti Balıkesir Örgütünü ziyaret etti.

Bakanı Yıldız, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Bekirler köyündeki Akhisar Rüzgar Enerji Santrali'nin (AKRES) açılışını gerçekleştirdikten sonra tekrar Balıkesir'e döndü, valilik ziyareti öncesi program dışı özel ziyaretlerde bulundu. Yıldız'ın, çocukluk yıllarında Balıkesir'de kaybettiği kardeşinin Başçeşme Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ettiği öğrenildi.

Daha sonra Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret eden Bakan Yıldız'a, siyah ve yeşil zeytin ile zeytinyağı ikram edildi. Balıkesir'in zeytin ve zeytinyağını çok sevdiğini belirten Yıldız, Balıkesir'den memleketi Kayseri'ye göç ettiklerinde uzun süre Balıkesir zeytinyağının ailece hasretini çektiğini kaydetti.

Vali Arslan, Bakan Yıldız'a Yağcıbedir Halısı ile Balıkesir'in ünlü beyaz zambak kolonyasını armağan etti. Balıkesir Valiliği ziyareti sonrasında, AK Parti binasına yürüyerek giden Bakan Yıldız vatandaşlarla sohbet etti.

AK Parti Balıkesir Örgütü'nü ziyaretinde seçim değerlendirmesinde bulunan Bakan Yıldız, vatandaşın, AK Parti'yi hizmet verdiği, devrim niteliğinde işler gerçekleştirdiği için tercih ettiğini söyledi. 2007 yılında yapılan seçimlerde her 3 kişiden birinin oyunu aldıklarını son seçimlerde de her 2 kişiden birinin AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatan Bakan Yıldız, dünyada hem iktidarda olup hem 3 kez üst üste AK Parti gibi tek başına iktidara gelen bir parti bulunmadığını vurguladı.

Gazetecilerin, 11 Eylül'de ABD'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kulelerine yapılan saldırıyı hatırlatması üzerine, Bakan Yıldız, günün önemine değinerek, "Biz terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtmiştik. İster 11 Eylül olsun ister 12 Eylül olsun. Hangi terör hangi yönden geliyor olursa olsun terörün ortak bir dili vardır, ortak paydadaki problem odağı vardır. Bunu bir zaman zaman PKK ile ilgili 'terör örgütü eylemlerde bulunuyor' derken bir kısım ülkelerin aynı hassasiyeti göstermediğini gördük. O yüzden terörün dili tektir, zarar vermektir ve bozmaktır yapmak değildir. Hele hele 11 Eylül'ün yıkıcı manalarından birisi oluşturulmaktadır. Bunlara kesinlikle kanmamak ve aldırış etmemek lazımdır. Hiç bir zaman tasvip etmediğimiz 11 Eylül terör eylemlerini İslam dini ile bütünleştirme ve gösterme gayretleri vardır. Bunu da son derece yanlış buluyoruz.

Batılı bir düşünür ile yaptığımız söyleşide '11 Eylül deyince siz ne anlıyorsunuz? diye sorulduğunda, 'Ben İslamiyet'i anlıyorum' demişti. Ben, kendisine aynı soruyu bana yönelttiklerinde, 'ben bırakın bir insana zarar vermeyi, bir devenin yavrusunu doğrurken İslam Peygamberi'nin ordusu ile birlikte güzergahını zarar vermemek için değiştirdiğini anlıyorum' demiştim. Bunlar birbirinden çok farklı ve ayrıştırılması gerekir. 11 Eylül'ü hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir terör eylemi olarak kavram kargaşası doğurmadan ve zihinlerimizdeki değerleri bozmadan mutlaka teröre karşı bütün dünyanın, bütün ülkelerin aynı şekilde karşı olması ve hangi terör örgütü olursa olsun durabilmesi gerekir." dedi.

Ardından toplantı basın mensuplarına kapalı devam etti.

Bakan Yıldız, Asya Termal Otel'de akşam yemeğini yedikten sonra bakanlığına bağlı kurumlarla koordinasyon toplantısı yaptı.