Taraf yazarı PKK'nın yeni hedefini yazdı

Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu terör örgütü PKK'nın yeni hedefinin okullar olduğunu iddia etti.

Taraf yazarı PKK'nın yeni hedefini yazdı
PKK'nın yeni hedefi okullar. Her şeyi önceden bilen yazar Emre Uslu’dan yeni iddia: ‘PKK okullara saldıracak’ Emre Uslu bu iddiasını Taraf Gazetesi’ndeki köşesinde dile getirdi.

PKK’nın geçen haziran ayında fikrî tartışmasını tamamlayıp uygulamaya koyduğu “Devrimci Halk Savaşı” maalesef Türk kamuoyunda yine tartışılmadı. Hatta PKK yayınlarında bu konuda tonlarca bilgi varken devletin ilgili birimleri de bu yayınları dikkatli takip etmiyor.

Önümüzdeki döneme ilişkin sorulması gereken ikinci sor şu: PKK bundan sonra ne yapar?

Özellikle önümüzdeki hafta eğitimin yeniden başladığı düşünülürse PKK’nın önümüzdeki dönemde eğitim kurumlarını hedef alacağını söylemek yanlış olmaz. Yine sağlık birimlerine yönelik eylemler yapılacaktır. Zira bu konu PKK’nın “Devrimci Savaş Stratejisi” konseptinde konuşulmuş ve karara bağlanmış bir konudur. Bu çerçevede KCK yapısı içinde “anadilde eğitim yapmak üzere” özellikle güvenlik bakımından zayıf olan köyler ve ilçelerde PKK’nın okullara müdahale edip Kürtçe eğitim yaptırmak için mevcut eğitim düzenini sabote edeceğini söylemek kehanet olmaz.

Duran Kalkan bu stratejiyi açıkça anlatıyor: ”Savaşla birlikte etkili olduğumuz yerde mevcut eğitimi dur-duracağız, kendi eğitimimizi kuracağız. Yani artık ‘devlet bize anadilde eğitim hakkı versin’ demeyeceğiz. Biz gücümüzün yettiği yerde devletin eğitimini durduracağız, kendimiz kendi eğitimimizi nasıl bir dilde, nasıl bir programda yapmak istiyorsak yapacağız. Eğitimin bir bölümünü devlet yapabilir, bir bölümünü KCK yapabilir. Bir yerde yüzde otuz KCK yapar, yüzde yetmiş devlet yapar. Bir yerde eğitimi yüzde atmış KCK yapar, yüzde kırk devlet yapar. Bir yerde yüzde seksen, doksan eğitimi KCK yapar, yüzde on devlete kalır.”