Oyucular Sendikası'nın İlk Genel Kurul Heyecanı

Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası'nın (Oyuncular Sendikası) birinci genel kurulu Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusü'nde gerçekleştirildi.

'Başrol dayanışmanı' sloganıyla bir araya gelen sanatçıların katıldığı kurul nihai karar ve tavsiyelerini yarın alacak.
Ünlü oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın girişimi ile 6 ay önce kurulan Oyuncular Sendikası birinci genel kurulu gerçekleştirildi. Oyuncuların çalışma koşullarını uluslar arası standartlara taşımayı hedefleyen sendikanın bugünkü toplantısında geleceğe yönelik çalışmalar ele alınırken, geçici yönetimin 6 aylık faaliyeti de üyelerin oylamasına sunuldu. Sendikanın yönetim kurulu seçiminin ise yarın yapılacağı öğrenildi. Mehmet Ali Alabora başkanlığında toplanan kurula yaklaşık 250 ünlü katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen kurulda genç sanatçıların çoğunlukta olması dikkat çekti.
Güzel kararlar alınacağına inandığını belirten sanatçı Meltem Cumbul, dizi sürelerinin kısaltılmasına da sıra geleceğini vurguladı.
Sendikaya üye şu anda 500 üyenin bulunduğunu belirten Devin Çınar, “Bir takım hedeflerimiz var. Çalışma koşulların düzeltilmesi gibi. Süreden ve çalışma koşullarından yana dertliyiz. Çünkü dizilerin belli sürede yetişmesi gerekiyor. Zamanla dizi sürelerini de kısaltmayı hedefliyoruz. Bu konuda dizi yapımcıları ve kanalların anlayış göstermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

"YEŞİLÇAM OYUNCULARININ DRAMLARINI GÖRMEK İSTEMİYORUZ"
"Oyunculuk mesleğinin kabul edilmesi için, pek çok kurum tarafından tanınır olmamız için sendikanın önemi çok büyük." diyen dizi oyuncusu Eda Çatal Çam, "Çoğu zaman haberlerde duymuş olduğumuz eski Yeşilçam oyuncularının dramlarını artık görmek istemiyoruz. Haklarımızı elde etmek için ciddi adım atıyoruz. Çalışma koşullarının insani olması gerekiyor. 18 saat sette çalışan oyuncudan hem izleyici hem de oyunculuk anlamda performans bekleyemezsiniz." diye konuştu.
Sanatçı Tuncay Gençkalan da oyuncuların haklarını alabilmek adına herkesin Oyuncular Sendikası’na üye olmasını şiddetle tavsiye etti.
Yarın da devam edecek olan kurul nihai tavsiye ve kararlarını toplantı sonucunda açıklayacak.