Lise Birincileri İngiltere Yolunda

İstanbul genelinde 39 ilçenin lise birincileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Horizon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı tarafından ortak yürütülen bir proje ile dil eğitimi için İngiltere’ye gönderildi.


Lise birincisi öğrenciler, İngiltere’ye gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Gençleri aileleri de yalnız bırakmadı. Türk Hava Yolları’nın (THY) uçağı ile İngiltere yollarına düşen öğrencileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız yolcu etti.
Muammer Yıldız, projenin başarıyı ödüllendirmek ve öğrencileri özendirmek için yapıldığını belirtti. Programa katılan tüm öğrencilerin üniversiteyi kazandığını söyleyen Yıldız, “Her birisinin Türkiye’deki en iyi üniversitelere yerleştiklerini görüyoruz. Öğrencilerimiz üniversitede görecekleri hazırlık sınıfı evresini yurt dışında 15 gün boyunca eğitim alarak daha kolay geçirecekler.” dedi.
Projenin büyüyerek devam edeceği müjdesini veren Yıldız, “Projeyi İstanbul’daki tüm lise öğrencilerini kapsayacak şekilde büyütmeye çalışacağız. Eğer öğrencilerimiz bu sene sonunda yurt dışına gitmek istiyorlarsa hedefleri arasında birincilik olacak ve biz onları yurt dışına göndereceğiz.” diye konuştu.