Gönüllüler Yardım İçin Nijere Gitti

Sağlık ve Eğitim Köyleri Gönülleri Derneği`nin üst platformlarından olan `Gönüllüler`, acil ihtiyaç olan bölgelerde tıbbi yardımda bulunmak üzere Nijer`e gitti.

Gönüllüler Yardım İçin Nijere Gitti
Air Maroc Havayolları`nın tarifeli bir uçağı ile Nijer`e giden heyette çok sayıda yardım malzemesinin yanı sıra, sağlık personeli yer alıyor. Heyetin, bölgede 15 boyunca tıbbi yardım çalışmalarında bulunacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan `Gönüllüler Platformu Organizasyon Başkanı İbrahim Ceylan, Afrika`daki sıkıntıları yıllardır bildiklerini ve 6 yıldır giderek sağlık noktasında yardım elini uzattıklarını söyledi. Türkiye`nin de artık Somali sayesinde Afrika`daki sıkının farkına vardığını belirten Ceylan, "Biz olayın sağlık tarafıyla ilgilenebiliyoruz. Sağlık en az açlık kadar önemli. Çocuk ve anne ölümlerinin çok fazla olduğu ve sağlık korunları ileri seviyede olan bir bölgeyegidiyoruz. Göz, kulak burun boğaz, cerrahi ameliyatlar ve diş tedavileri yapacağız. Orada özellikle diş ve kulak şikayetleri alıyoruz. Ekibimizde 26 sağlıkçımız var. 70 kolilik tıbbi malzeme götürüyoruz." dedi.
Kaynak: İHA