Başkan Topbaş’tan Bursa’ya Çevre Övgüsü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’te yaptırılan Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi`ni inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çevre duyarlılığından ve bu konudaki yatırımlarından dolayı Başkan Recep Altepe’yi tebrik etti.

Başkan Topbaş’tan Bursa’ya Çevre Övgüsü

Büyükşehir Belediyesi’nin Karacaali Narlı Sosyal Tesisleri’nin açılış töreni için Gemlik’e gelen Başkan Kadir Topbaş, Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi’ni de yerinde inceledi. Topbaş, projenin detayları ve Gemlik’te yapılan çevre yatırımlarıyla ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den bilgiler aldı.

İklim değişikliği ve çevre sorunlarının günümüzde hat safhaya ulaştığını ifade eden Topbaş, bu nedenle de çevre yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyledi.
Gemlik’te denize akan derelerin ıslah edilmesinin körfezin geleceği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Topbaş, şunları kaydetti: “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Gemlik’te büyük bir arıtma tesisi kurmakta olduğunu öğrendim. Orhangazi’den gelen sanayi atıklarını da içine alacak bu tesis, denizdeki kirliliği önleyecek. Bunun yanında Narlı’daki arıtmanın kapasitesinin artırılmasıyla da evsel atık sular da kontrol altına alınacak. Yeni yapılan tesisler ve mevcut tesislerinin kapasitesinin artırılmasıyla Gemlik Körfezi pırıl pırıl olacak.”
Çarşı Deresi Rekreasyon Projesi’nin hızla devam ettiğini belirten Başkan Altepe ise proje kapsamında dere duvarlarının yenilendiğini, tabanının temizlenerek betonla kaplandığını bildirdi.
Bir kilometre uzunluğunda ve 24 bin metrekare alanda yapılacak çalışmalar kapsamında, dere üzerinde 4’ü kapalı, 4’ü açık 8 köprü yapılacağını anlatan Başkan Altepe, “Bölgede 9 bin 500 metrekare alanda da yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Dere kenarı da yürüyüş ve dinlenme alanları ile Gemlik’e ve Bursa’ya yakışır hale getirilecek.” diye konuştu.

Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da, ilçe merkezindeki kanalizasyon hatlarının tamamen yenilendiğini, asbestli içme suyu borularının yüzde 95’inin değiştirildiğini kaydetti. Yılmaz, yağmur suyu hatlarının da yenilendiğini ve su baskını olaylarının bundan sonra yaşanmayacağını vurguladı.