Başbakan Erdoğan: O Öpücüklerini İsrail’e Sakla

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İsrnail ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu, Gazze’ye, bizim hücum botlarımızın gitmesini veya gemilerimizin gitmesini başarabilirsek alnımızdan öpecekmiş.

Sayın Kılıçdaroğlu, biz bu ak alnımızın senin lanetli ağzına, dudaklarına terk etmeyiz. O öpücüklerine ihtiyacım yok. Onları İsraillilere sakla." dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Şehir Hastanesi'nin temel atma ve bazı hizmet birnalarının açılış törenine katıldı. Burada konuşan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu İsrail’in avukatlığını yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Birileri Haseki başkana (Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki) çok takıldı ama çarpıldı. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Daha çıkmadı. Çıkacak. Aheste aheste. Bu millete hizmet edenler, bu milletin desteğini her zaman yanlarında gördü. Biz AK Parti iktidarı olarak bu millete efendi olmaya gelmedik. Hizmetkar olmaya geldik. Biz sizin hizmetkarınız. Böylece devam edeceğiz. Bizi bu yoldan kimse alı koyamaz. Muhalefete, teröre rağmen ilerliyoruz. Hizmet yapıyoruz. Fakat ana muhalefet çıkıyor. Biz İsrail ile sıkıntı yaşıyorsak. İsrail’e avukatlık yapıyor. Ben tabi, Sayın Kılıçdaroğlu’nun İsrail’den ne zaman vekalet aldığını bilmiyorum. Gazze’ye bizim hücum botlarımızın gitmesini veya gemilerimizin gitmesini başarabilirsek alnımdan öpecekmiş. Sayın Kılıçdaroğlu, biz bu ak alnımızın senin lanetli ağızlarına, dudaklarına terk etmeyiz. Zaten, senin öpücüklerine ihtiyacımız yok. Onları İsraillilere sakla. Biz milletimizle kucaklaştık. Kucaklaşarak yolumuza devam ediyoruz."
Kılıçdaroğlu’nun Somali ziyareti ile ilgili de eleştirilerde bulunan Başbakan, büyük devlet olmanın gereği Somali’ye sahip çıktıklarını ve buraya gittiklerini belirterek, "Biz Somali’ye gidiyoruz. Sonra ‘bende Somali’ye gideceğim’ diyor. Sonra yolu şaşıyor Kenya’ya gidiyor. Kenya’dan selam yolluyor. Aramızdaki fark bu. Adresi şaşırsa da o yola gidiyorum diye yola çıktı." dedi.
Başbakan, Kayserililerin coşkusundan memnun olduğunu dile getirerek, hastane inşaatını yapan firma yetkililerinden bitirme süresi olarak 2,5 yıl sözü aldı.