Balıkesir`deki Göçük

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Dursunbey ilçesindeki bir maden ocağında bu sabah meydana gelen göçükte bir işçinin hayatını kaybettiğini, üzücü olayda başka ölen ve yaralananın olmadığını söyledi.

İHA muhabirine konuşan Vali Yılmaz Arslan, "Dursunbey ilçemizin Harmancık-Süleler mıntıkasında Şentaş Madencilik şirketine ait Nohutçu Madeni`nde sabah erken saatlerde bir göçük meydana geldi. Yerin 100 metre altında meydana gelen olayda, çalışan 2 işçiden biri göçük altında kalarak maalesef hayatını kaybetti. Göçüğün altında kalan işçinin adı Nurullah Şentürk. Cesedini beraber çalıştığı vardiya arkadaşı çıkarmış. Olayla ilgili savcılık tarafından gerekli soruşturma başlatıldı" dedi.

Maden ocağında usta başı olarak çalıştığı öğrenilen Nurullah Şentürk`ün, olay saatinden önce maden ocağında dinamitle patlatma yaptığı, patlamanın ardından incelemek için girdiği kömür ocağında 100 metre derinlikteyken göçük meydana geldiği bildirildi. Göçük altında ölen işçinin cesedinin, kesin ölüm sebebinin tespit edilmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu`na gönderileceği bildirildi.

Bu arada, sabah saat 06.50 sıralarında meydana geldiği bildirilen olayın ardından ölen işçinin Kepsut Büyükkatrancı köyündeki eşi ve yakınları Dursunbey Devlet Hastanesi`ne akın etti. Sinir krizi geçiren yakınları maden ocağı yetkililerine tepki gösterdi.
Kaynak: İHA