Babasının Katilini 20 Yıl Sonra Öldürdü

Muğla merkeze bağlı Göktepe köyünde, "Göktepe Canavarı" olarak anılan Sadettin Sezen (67), av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Babasının Katilini 20 Yıl Sonra Öldürdü
Sezen`i, 20 yıl önce babasını öldürdüğü H.A.K.`nin (29) vurduğu iddia edildi. Olayda Osman Soydan isimli bir kişi de omzundan yaralandı.

Berberlik yapan H.A.K., dün (9 Eylül) gece köy meydanındaki dükkânına geldi. İşyerinin önünde Sezen`in alkol aldığını gördü. Kahvehanenin arkasında duran arabasından otomatik av tüfeğini aldı. Durumu farkeden vatandaşlar durdurmaya çalıştı ancak kahvehane penceresinden atlayan H.A.K.`nin, Sezen’e dört el ateş ettiği öne sürüldü. Sezen, başına ve karnına isabet eden saçmalarla olay yerinde hayatını kaybetti. Yanında bulunan Soydan ise omzundan yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Soydan, cankurtanla Muğla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri, kaçan zanlı H.A.K.`yi yakalamak için çalışma başlattı.


20 YILLIK HUSUMET
"Göktepe Canavarı" lakabıyla anılan Sadettin Sezen, ilk cinayetini 1982 yılında işledi. İddiaya göre Ali Zorlu isimli kişi, tavuk meselesi yüzünden tartıştığı Sezen`i bıçakladı. Üç ay hapis cezası alan Zorlu’nun çıkacağı gün babası İsmail Zorlu, o sırada Sezen’in de bulunduğu köy kahvehanesine gelerek, "Bir köpek hariç, herkese benden çay." dedi. Bu söz zoruna giden Sezen, gece pusu kurarak Zorlu’yu tabancayla köy içinde sıkıştırdı. "Kahvehanede söylediğini sözü tekrar et". dedikten sonra vururuk öldürdü ve kaçtı. Üç yıl boyunca kaçak yaşadıktan sonra teslim oldu ve 6 yıl hapis yattı. Bu sürede eşi Ayşe Sezen`le ilişki kurduğu iddia edilen bacanağı Baki K.’yi, tahliyesinden iki yıl sonra, 1991 yılbaşı akşamı kahvehenede bıçaklayarak öldürdü. Firar eeden Sadettin Sezen yakalanamadı. İkinci cinayetin ardından adı Göktepe Canavarı’na çıkan Sezen, 1994 yılındaki aftan yararlanmak için teslim oldu. Bu cinayetten 2,5 yıl yatan Sezen, 1996 yılının ortalarında cezaevinden çıktıktan sonra turizm merkezlerinde bahçıvan olarak çalıştı. Daha sonra ise köyüne döndü. Sezen’in, öldürüldüğü SGK Muğla İl Müdürlüğü`ne giderek, kasım ayında emekli olmak için dilekçe verdiği öğrenildi.