ABD'de kasırga paniği abartıldı

Perşembe gecesi ABD'nin doğu kıyılarına vurması beklenen Earl kasırgası nedeniyle olağanüstü önlemler alan bir dizi eyalette halk tahliye ediliyor. Obama en kötü senaryoya hazır olunmasını istedi.

ABD'de kasırga paniği abartıldı
ABD'nin doğu kıyılarına doğru ilerleyen Earl kasırgası Kuzey Carolina, Virginia ve Maryland eyaletlerini alarma geçirdi.
Earl kasırgası

Perşembe gecesi karaya vurması beklenen kasırga şu an dört dereceli fırtına gücünde ve hızı saatte 215 kilmetreye erişiyor.

Kasırganın yolu üzerindeki sahil yerleşimlerinden halk tahliye ediliyor.

Katrina kasırgasında yaşanan insanlık dramı ABD'de hafızalarda taptaze. Başkan Obama, yetkililerden ''en kötü senaryoya'' hazırlıklı olmalarını istedi.

Kasırganın ilk olarak Kuzey Carolina kıyısını vurması, ve karadan kuzey istikametinde ilerlemesi bekleniyor.

Öncelikli olarak tahliye edilenler arasında Ocracoke ve Hatteras adalarında bulunan çoğu turist 30 bini aşkın kişi var. Her iki ada da Kuzey Carolina'nın açıklarında yer alan gözde turist mekanları.

Meteoroloji, çok güçlü rüzgarların kasırganın gözünden 145 kilometre uzakta dahi hissedilebileceğini söylüyor.

Federal yetkililer, ABD'nin doğu kıyılarında yaşayanlara ihtiyatlı davranmaları ve resmi duyuruları izlemeleri çağrısında bulundu.

Kasırganın şiddeti dün bir ara 3'e indirildmiş ancak daha sonra fırtınanın artmasıyla yeniden 4'e çıkarılmıştı.

ABD kıyılarına ulaşmadan önce Karayip adalarını ve Puerto Rico'yu etkisi altına alan Earl kasırgası elektrik kesintileri ve sellere neden oldu.