Protokol Akıllı Ulaşım Sistemlerini İnceledi

Afyonkarahisar protokolü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı`na bağlı Trafik Kontrol Merkezi (İSBAK)’ni ziyaret ederek ‘akıllı ulaşım` sistemleri ve mevcut projeler hakkında bilgi aldı.


Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ve beraberindeki teknik heyet, İSBAK, İBB Trafik Kontrol Merkezi ve İBB’ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlk olarak İSBAK’ın yaptığı çalışmaları, üretim alanlarını gezen Afyonkarahisar heyeti, İSBAK’ın kurulumunu gerçekleştirdiği ve halen işletmesini yürüttüğü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’ni de gezdi, burada da incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyete, İBB Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Trafik Müdürü M. Necip Ertaş ve İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu eşlik etti. Trafik Kontrol Merkezi’nde heyete önce İstanbul trafiği, Trafik Kontrol Merkezi’nde yapılan çalışmalar, 7/24 prensibi ile çalışan çağrı merkezi ve İBBCep trafik hakkında detaylı teknik bilgi verildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini, Trafik Kontrol Merkezi`nin mükemmel bir teknolojiye sahip olduğunu ve teknik donanımının Avrupa’ya model olabileceğini söyledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, akıllı kavşak ve ulaşım deyince akla ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar ve İSBAK`ın geldiğini söyledi. Çoban, Afyonkarhisar’a düşünülen akıllı kavşak ve ulaşım sistemleriyle ilgili yapılacak çalışmalarda İSBAK’tan destek alacaklarını belirtti. İBB’ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezine giden heyet, EDS (Elektrronik Denetleme Sistemi) saha uygulamaları ve işleyişi hakkında bilgi aldı.