ÖSYM DGS sınav sonuçları (osym.gov.tr)

ÖSYM DGS sınav sonuçları belli oldu. DGS 2011 sonuçlarını TC.kimlik no ve şifreniz ile sorgulayabilirsiniz. DGS sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak beyazgazete'de yayınlandı.İşte ÖSYM DGS sonuçları!

ÖSYM DGS sınav sonuçları (osym.gov.tr)
ÖSYM DGS sınav sonuçları belli oldu. DGS 2011 sonuçlarını TC.kimlik no ve şifreniz ile sorgulayabilirsiniz. DGS sınav sonuçları ÖSYM ile eş zamanlı olarak beyazgazete'de yayınlandı.İşte ÖSYM DGS sonuçları!

2011 DGS sonuçları açıklandı. DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları belli oldu. T.C Kimlik numaranızla DGS sınav sonuçlarınızı hemen öğrenebilirsiniz. İşte DGS sınavı sonuçları haberi. 17 Temmuz 2011 tarihinde yapılan, 2011-Dikey GeçişSınavı’nın (DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları 8 Ağustos 2011 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

DGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÖSYM tarafından düzenlenen 2011 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 17 Temmuz 2011 günü gerçekleştirildi. Önlisans diplomalarını Lisans düzeyine yükseltmek isteyen yüksek okul adaylarının girdiği DGS 2011 sonuçları için heyecan giderek artıyor.Lisans adayları merakla ÖSYM’nin DGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından hazırlanan ve ÖSYM tarafından DGS'nın sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda henüz bir açıklanma yapılmış değil. Ancak önceki yılların DGS sınav sonuçlarına göre bu hafta içerisinde DGS sonuçlarının açıklanacağı tahmin ediliyor.

Dgs sınav sonuçları (İntibak kaldırıldı mı?) ÖSYM DGS sınav sonuçları. YÖK ÖSYM DGS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? DGS sınav sonuçları ve İntibak kaldırıldı mı haberleri burada. İşte ösym dgs sınav sonuçları son haberleri...

Üniversite’lerin ilgili meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler Lisans düzeyine ulaşmak için girdikleri DGS’nin sonuçlarını adaylar dört gözle bekliyor. DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak henüz belli değil fakat ÖSYM DGS sonuçlarını açıklar açıklamaz gazete5.com adresinden anında öğrenebileceksiniz. DGS sonuçları için tek yapmanız gereken vermiş olduğumuz linki tıklamak ve çıkan sayfaya TC no ile giriş yaparak DGS sonuçlarını öğrenmeniz olacaktır.

İNTİBAK KALDIRILDI!

DGS sonuçları ve Lisans düzeyinde öğretimine devam etmek isteyenlere YÖK tarafından sürpriz bir karar geldi. Lisans düzeyinde devam eden öğrenciler İntibak yılı kaldırıldığı açıklandı. Buna göre Lisans düzeyinde eğitimine devam eden adaylar intibak derslerine girmeyecekleri söylendi.

Daha önceki yönetmelikte lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilere en az iki yarı yıllık ''Lisans Öğrenimlerine Hazırlık Programı'' uygulanıyordu. Bu programı başarıyla tamamlayanların üniversitelerin üçüncü sınıfına kayıtları yapılıyordu.

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

YÖK yetkililerinin yaptığı değerlendirmede, yönetmelik değişikliğiyle lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilerin gittiği ''intibak sınıfı''nın kaldırıldığını belirtilerek, bu öğrencilerin lisans programlarının birinci sınıfından itibaren eğitime başlayacakları ifade edildi.

Lisans düzeyinde eğitim alacak olan bu öğrencilerin daha önce iki yıl aldıkları ön lisans eğitimi, bir yıl lisans hazırlık programı ve iki yıllık da lisans programıyla birlikte toplam 5 yıl eğitim gördüklerini aktaran yetkililer, yeni düzenlemeyle bu öğrencilerin lisans programlarına hiç boşluk bırakmadan devam etmelerinin amaçlandığını belirtti. Yeni düzenlemeyle lisans programlarında öğrenime başlama hakkı elde eden meslek yüksekokulu ve açıköğretim ön lisans programı mezunları 4 yıllık lisans eğitimi alacağı belirtildi.

2011 Dikey Geçiş Sınavı(DGS) 17 temmuz 2011 tarihinde tamamlandı.Şimdi ise adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor.DGS sonuçlarını bekleyen adaylar için YÖK yeni düzenlemeler yaptı.Önlisans eğitimlerini Lisans düzeyine taşımak için girilen sınav da intibakla ilgili büyük bir adım atıldı.

Ölçme,Seçme ve Yerleştirme(ÖSYM) tarafından hazırlanan 2011 Dikey Geçiş Sınavı(DGS) bu yıl 17 Temmuz tarihinde tamamlandı.Meslek Yüksekokulu mezunu ya da Açıköğretim önlisans programlarının herhangi birinden mezun olan adayların eğitimlerini Lisans düzeyine taşımak için girdikleri DGS'nin sonuçlarının açıklanması içinse geri sayım başladı.