Eğitim Bir–sen`den Afrika`ya Yardım Eli

Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunay, Afrika’da açlık çeken ülkelere yardım elini uzattıklarını söyledi.

Eğitim Bir–sen`den Afrika`ya Yardım Eli

Altunay, Şube binasında yaptığı açıklamada, Eğitim Bir-Sen olarak İHH’ya 2 bin 650 TL nakdi yardımda bulunduklarını belirtti.

İHH İskenderun Temsilcisi Zekeriya Kanat’ın da katıldığı toplantıda konuşan Altunay, “Afrika ölümün kıyısında yardım beklerken, başta batı olmak üzere dünyanın sessizliğini sürdürmesini anlamakta zorlanıyoruz. Dünyanın süper gücü ABD’nin Irak ve Afganistan’ı ilk işgal ettiğinde masum insanları öldürmek için 2 trilyon dolar harcadığını biliyoruz. Batılı güçlerin savaş ve ölüm konusunda cömert, yardım ve yaşatmak konusunda ise oldukça cimri olduğunu da biliyoruz” dedi.
Afrika’da her gün en az 50 çocuğun açlıktan öldüğüne dikkat çeken Altunay, “Bu insanlık her gün Afrika’da 50 defa ölüyor demektir. Kara kıtanın kara tenli, kara gözlü çocukları her 6 dakikada bir yokluktan yoksulluktan ölürken, rahat uyuyamaz, insanlık onuru adına bu kutsal günlerin adına, tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk adına buradayız ve yapılan bütün yardım kampanyalarına destek olacağız” şeklinde konuştu.
Türk halkının Pakistan’a ve Gazze’ye yardım elini uzatmada sessiz kalmadığını ifade eden Altunay, “Bu gün de Somali’ye, Sudan’a ve Darfur’a sessiz kalmayacağımızı, Etiyopya’yı görmezlikten gelmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Gana’ya yardıma koşacağız.. Eritre’yi Cibuti’yi ıskalamayacağız. Burkino Faso, Kenya, Zambiya, Uganda, Mali, Moritanya ve Mozambik ve Liberya başta olmak üzere dünyanın neresinden yardım çığlığı duyulursa, oraya ilk biz koşmalıyız, öyle de yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.