Denizli`den Afrika`ya Yardım Çağrısı

Son altmış yılın en kurak dönemini geçiren ve başta Somali olmak üzere bir çok ülkede insanların açlık tehlikesi altında olduğu Afrika`ya yardım için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Denizli`den Afrika`ya Yardım Çağrısı
Denizli`de de sivil toplum örgütleri yardım seferberliği başlattı. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, DTO binasında ortak basın toplantısı düzenleyerek yardım çağrısında bulundu. TOBB`a bağlı sivil toplum örgütlerinin tüm ülkede Afrika`ya yardım için seferber olduğunu belirten ve ortak basın açıklamasını okuyan DTO Başkanı Necdet Özer, "Kara kıta Afrika son 60 yılın en kurak dönemini geçiriyor. Şu an Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre,Tanzanya, Uganda ve Burundi`de insanlar açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Her geçen gün açlık nedeniyle çocuk ölümlerinin yaşandığı bu ülkelere mutlaka yardım eli uzatmalıyız. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun yoğun olarak yaşandığı bu mübarek Ramazan ayında, Afrika`ya TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortaklığında bir yardım kampanyası başlatıldı" dedi.

Afrika halkının yanında yer almak ve acılarını paylaşmak adına gerçekleştirilen bu kampanyaya destek için hem sivil toplum örgütleri üyelerine hem de vatandaşlara çağrıda bulunan Necdet Özer, şöyle konuştu: "Denizlili hayırsever üyelerimizin ve vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayında duyarlı davranarak yardım elini daha çok uzatacağına inancımız tamdır." Afrika`ya yardım için vatandaşların Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdindeki TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı olan 4375-333 numaralı TL hesabına bir ay süresince yardımlarını yatırabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA