Cami İnşaatına Yardım Çağrısı

Kütahya Yunus Emre Mahallesi`nde hayırseverlerce yaklaşık iki yıl önce yapımına başlanan ve bodrum katı ibadete açılan Mescid-i Aksa Camii için vatandaşlara yardım çağrısı yapıldı.

Cami İnşaatına Yardım Çağrısı


Nakkaş imam olarak tanınan ve yaklaşık 1,5 ay önce Turgutlar Köyü Camii`nden Mescid-i Aksa Camii`ne atanan Osman Arslan, dış görünümü kaba inşaat halindeki ibadethanenin bodrum katının yaklaşık bir yıl önce ibadete açıldığını bildirdi. Bodrum katında vakit namazlarının yanı sıra teravih namazlarının kılındığını, mukabele okunduğunu belirten Arslan, yaklaşık iki yıl önce başlanan inşaatın, Mescid-i Aksa Cami Derneği`ne yapılan bağışlarla yürütüldüğünü söyledi. İnşaatın kısa sürede bitirilerek tam kapasiteyle hizmete açılması için hayırsever desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Arslan, "Camimiz, Kütahya`nın hızla gelişen konut alanlarının bulunduğu mahallelerinden Yunus Emre`de bulunuyor. Maddi sıkıntı nedeniyle inşaat yavaş ilerliyor. İnşaat tamamlandığında bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. İbadet yerleri dışında kütüphane, erkek ve kız Kur`an kursları, sığınak, abdest alma yerleri, engelliler bölümü özel olmak üzere tuvaletler, gasilhane bölümleri bulunacak. Kubbelerinin çiniyle kaplanması, böylece farklı bir mimari tarza sahip olması planlanıyor. İbadete açık olan bodrum katında birtakım nakışlar yaptım ve bunlar cemaatimiz tarafından beğenildi. İnşaatın kısa sürede tamamlanıp tam kapasiteyle hizmete devam edilmesi için hayırseverlerimizden destek bekliyoruz." dedi.


Arslan, cami inşaatına katkıda bulunmak için TC Ziraat Bankası Kütahya Şubesi`ndeki ve PTT Bank Kütahya Şubesi`ndeki ilgili hesaplara bağış yapılabileceğini ifade etti.