Altso’dan Afrika’ya 10 Bin Tl Yardım

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Afrika`da yaşanan açlık dramı için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin başlattığı yardım kampanyasına 10 bin TL ile destek verdiklerini açıkladı.


Doğu Afrika ülkeleri Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi`de büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çeken ALTSO Başkanı Aydoğan, TOBB ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Afrika’ya yardım kampanyasına katkıda bulunmaya davet etti. Aydoğan, “Bu ülkeler Doğu Afrika`nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir. Devam eden iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde bitirmiştir. Mübarek Ramazan ayını idrak ettiğimiz şu günlerde yardımsever Türk İnsanının da bu drama sessiz kalmayacağına yürekten inanıyoruz.” dedi.

Alanya’daki esnafların şahsi olarak kampanyaya destek vermelerini tavsiye eden Aydoğan, sefalet içinde ıstırap çeken on binlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğu hem de inanç gereği yardımda bulunmak gerektiğini dile getirdi. Yardım kampanyasına katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye İş Bankası `TOBB-Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı` adı altında bir hesap açıldığını belirten Aydoğan, “Afrika’ya destek olmak isteyenlerin gönül rahatlığı ile güvenli biçimde bu hesap aracılığıyla yardım yapabileceklerdir.” diye konuştu.