Almanya`da Silahlı Saldırıya Uğrayan Aile

Geçen hafta sonu Almanya`nın başkenti Berlin`in Wedding semtinde, eski damatları tarafından silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Nerin Çaçan ve kızı Leyla Çaçan için cenaze töreni düzenlendi.

Berlin`deki Şehitlik Camisinde Nerin Çaçan ve kızı Leyla Çaçan için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda Türk vatandaşı ve Çaçan ailesinin yakınları katıldı. Nerin ve Leyla Çaçan`ın kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere bu gece uçakla Türkiye`ye gönderileceği belirtildi.Eşi ve kızının ölümünün kendisini yıktığını söyleyen baba Halil Çaçan, yaptığı açıklamada "Bir katilin saldırısına uğradık, kızım gurbette şehit oldu, o gurbet şehididir" dedi. Büyük katılımın olduğu cenaze törenine, katilin eski eşi Feride Çaçan da büyük bir üzüntü ve gözyaşlarıyla geldi.

Leyla Çaçan`la aynı işyerinde çalıştığını söyleyen Leman Okuşlu, yaptığı açıklamada, herkesin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini ve eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı. Çaçan ailesinin komşusu olduğunu söyleyen Sema Dağ ise "Kızların tanıştıkları ve evlenmek istedikleri erkekleri iyi tanımaları gerek" dedi.

Geçen hafta silahlı saldırı sonucu öldürülen Nerin Çaçan ve kızı Leyla Çaçan`ın katil zanlısı olan Mehmet Yıldırım, Feride Çaçan`dan ayrılmıştı. Dün metro istasyonunda yakalanan Mehmet Yıldırım sorgusu yapıldıktan sonra Moabit cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA