Almanya`da İrkçı Saldırı

Almanya`da son dönemde artan ırkçı saldırı ve vakalara bir yenisi daha eklendi.

Almanya`da İrkçı Saldırı
Alman vatandaşı Ekrem Aktaş, hiç tanımadığı iki iri kıyım ırkçı tarafından evinin önünde hastanelik edilene kadar dövüldü. Türklere hakaret yağdıran ve "Alman olmaktan gurur duyuyoruz" diyen iki zorbanın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi

Baden-Württemberg eyaletinin Ludwigsburg şehrinde ikamet eden Ekrem Aktaş adlı Türk, evinin otoparkında iki ırkçı Alman`ın saldırısına uğradı. Yüzü, gözü kan içinde kalan Aktaş, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Geçirdiği baygınlık sonucu gözünü hastanede açan Aktaş`ın vücudundaki morluk ve darbe izleri dikkat çekti.

Hasta yatağında konuşan Aktaş, önceki akşam evden çöp dökmek için dışarı çıktığında, bir aracın önünde durduğunu, otomobilden inen 40 ila 45 yaşları arasında iri yapılı iki kişinin, `Pis Türk` diyerek kendisine hakaret ettiğini belirtti. Aktaş, saldırganlardan birinin hızını alamayıp arabasının lastiğine küçük tuvaletini yaptığını anlattı. Saldırganların, "Alman olmaktan gurur duyuyoruz, bütün Türkleri geri göndereceğiz" dediğini kaydeden mağdur vatandaş Aktaş, "Ben de Alman vatandaşıyım, der demezsaldırıya geçtiler. Tekme tokat darbeleriyle yere düştüm. Irkçılar kendi aralarında, `Vur, vur bu pis Türk`e, çevrede gören yok` dediğini duydum" şeklinde konuştu.

Bu arada ırkçıların geldiği otomobilin içerisinde bir kadın ile 20 yaşlarında genç bir kişinin daha bulunduğu ve bu kişilerin saldırganları durdurmak için hiçbir çaba sarf etmedikleri öğrenildi.Çirkin saldırıyı gören Ekrem Aktaş`ın çocuklarının çağırdığı polisin olay yerine gelmesi üzerine otomobilde bulunan kadının, Aktaş`ın eşine Türkçe olarak, "Çok üzgünüm, yenge!" dediği kaydedildi.

Saldırıda yaralanan Ekrem Aktaş, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, ırkçıların yapılan alkol muayenesinde alkollü çıkmalarına rağmen polis tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. Saldırının sebebini araştıran Aktaş ailesi ise ilginç bilgilere ulaştı. Saldırganların, evlerinin 100 metre kadar uzağında bulunan bir birahanenin sahipleri olduklarını öğrenen aile bireyleri, olaya kimsenin şahitlik etmek istememesi karşısında şok oldu. Bu arada ailesinin elinde saldırıylailgili fotoğraf ve video görüntüleri bulunduğu bildiren Ekrem Aktaş, ırkçılardan şikayetçi olacağını ve hakkını mahkemede arayacağını sözlerine ekledi

Kaynak: İHA